To je to što me zanima!

Hrvat u jednoj sezoni osvojio trofeje s dva različita kluba...

Hrvat Luka Fuštin (26) je ove sezone osvojio 2. HNL sa Šibenikom i 3. HNL jug s Junakom i tako se pridružio raritetnoj listi igrača koji su to već napravili u karijeri...
Vidi originalni članak

Rijetki nogometaši poput Kingsleya Comana i Jamesa Rodrigueza se može pohvaliti da su u istoj sezoni osvajali trofeje s dva različita kluba. Coman je to napravio kao igrač Juventusa na posudbi u Bayernu, a Kolumbijac kao igrač Reala na posudbi također u Bayernu. A toj listi sada se pridružio i Hrvat Luka Fuštin (26) koji je ove sezone osvojio 2. HNL sa Šibenikom i 3. HNL jug s Junakom!

Fuštin je karijeru započeo u Šibeniku, a na početku ove sezone, kada je shvatio da mjesta za njega nema u Šibeniku, zaputio se u Sinj gdje su ga raširenih ruku dočekali igrači Junaka. 

Junak je nakon 18 kola držao prvo mjesto s 35 bodova i dva više od Splita, a nakon što je HNS i službeno prekinuo sezonu u 2. i 3, HNL te proglasio prvake, Junak se okitio naslovom i obranio titulu od prošle godine kada su također bili na čelu Treće HNL jug. 

Iako ove sezone nije upisao ni minute za Šibenik, može se pohvaliti da je ušao i u Prvu HNL. Šibenčani su nakon 19 kola držali uvjerljivo prvo mjesto s 41 bodom, čak osam ispred drugoplasirane Croatije iz Zmijavaca. Ipak, odluka HNS-a ih je pogurala u toliko očekivanu Prvu HNL na čiji ulazak su čekali od 2012. godine. 

Fuštin je tako osvojio dva trofeja u s dva različita kluba u jednoj sezoni, a to je nešto čime se rijetki mogu pohvaliti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Matematičar_1 07.05.2020.

    Nije osvojio ni jedan trofej jer je sezona ponistena. Procitajte vlastite clanka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare