To je to što me zanima!

Hrvat u Sloveniji zabio golčinu o kojoj se priča: Bit će još takvih

Mihael Klepač (22) zabio je devet golova i ima još pet asistencija. Igra za Aluminij, na poziciji desnog krilnog napadača. Gol iz voleja, koji je zabio vodećoj Olimpiji, jedan je od najboljih golova sezone u Sloveniji
Vidi originalni članak

Prebacio je desnom nogom, lopta je još bila u zraku, a onda je lijevom zabio golčinu u Ljubljani. Mihael Klepač (22), krilni napadač Aluminija zabio je prije nekoliko dana za pobjedu svoje momčadi 1-0 protiv vodeće Olimpije. Eurogol, golčina.

- Nadam se da će biti još takvih - nasmijao se dobro raspoloženi Klepač, koji se nakon niza posudbi skrasio u Aluminiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Čudesan gol Klepača od 0:48

Bio je igrač Osijeka, a kao posuđen je igrao za Željezničar, Varaždin, Rudeš, prošlog je ljeta stigao u Sloveniju.

- Slovenska liga je 30-40 posto slabija od naše, ali sve je bolja - kaže Klepač i nastavlja;

- Odlično sam se snašao ovdje. Zabio sam devet golova u prvenstvu i dodao još pet asistencija. Zabio sam i dva gola u slovenskom kupu. Tamo smo bili dogurali do polufinala.

Aluminij je četvrta momčad lige.

- Bili bismo i bolji, samo da nije bilo stanke zbog korona virusa. I na mene je ta stanka ostavila trag, nije bilo lako pronaći formu nakon svega. Nisam uspio zabiti u nekoliko utakmica, ali sad je forma sve bolja. Ovdje imam ugovor do svibnja iduće godine - dodao je Klepač, čiji je gol protiv Olimpije jedan od najljepših ove sezone u slovenskoj ligi.

- Bio je to doista sjajan potez, jedan od mojih najboljih u karijeri. Naravno da je posebno zabiti vodećoj momčadi lige na takav način - kaže nam Klepač.

Još je jedan u nizu Hrvata koji igraju sjajno u slovenskoj ligi. Bivši igrač Hajduka Ante Vukušić (29) iz Olimpije najbolji je strijelac s 27 golova, a prati ga Čakovčanin Dario Vizinger (22) iz Celja s 22 gola. Vukušić je nedavno protiv Rudara zabio četiri gola u svega 45 minuta.

- Nikad prije nisam zabio četiri gola. Možda sam mogao zabiti još koji, ali, možda i nisam, tko će znati. Hajduk? Pregovarali smo, ali oni su bili neodgovorni i svatko je otišao svojim putem. Poštujem njihovu odluku da me ne angažiraju, ali red je bio da mi se jave. Na žalost tako naši ljudi funkcioniraju, kad im trebaš zovu te trista puta, a kad tebi nešto treba, ne javljaju se. Ali, sve se u životu vrati, vidite gdje sam sada ja, a gdje su oni - rekao nam je "sinjski dijamant" koji je blizu titule.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Le...Go... 18.07.2020.

    Malo kasnite. Ova utakmica je bila prije 2 kola.

  • VOLBEAT 18.07.2020.

    Strašan gol, bravo !

  • Gnječ_usne 18.07.2020.

    Slovenska liga je slabija od 3 hnl

Komentiraj...
Vidi sve komentare