To je to što me zanima!

Hrvat u Spursima: Popovich i društvo skautiraju Šamanića

Prve glasine govorile su o Minnesoti, ali Luku Šamanića u Ljubljanu su, na utakmicu Olimpija-Šenčur, došli gledati R.C. Bufford iz San Antonio Spursa i Jeff Peterson iz Atlanta Hawksa
Vidi originalni članak

Prošle je godine na NBA draftu bilo 236 igrača, ove se godine očekuje obaranje tog rekorda. Prijaviti se mogu igrači između 19 i 22 godine, a najmanje petorica hrvatskih košarkaša bit će na izboru NBA klubovima: Luka Šamanić, Leo Čižmić, Toni Nakić, Mate Kalajžić i Darko Bajo.

Prve glasine govorile su da je zasad najinteresantniji među njima, 'četvorka' ljubljanske Olimpije Luka Šamanić, pobudio interes Minnesota Timberwolvesa za koje igra Dario Šarić, ali iz Ljubljane stižu vijesti o sve većem i posve konkretnom interesu tj. scoutingu 2.10 m visokog Zagrepčanina.

Utakmicu slovenske lige između Olimpije i Senčura s tribina su pratili generalni menadžer San Antonio Spursa R.C. Bufford i pomoćnik generalnog menadžera Atlanta Hawksa, Jeff Peterson. Šamanić bi vrlo lako mogao biti izabran već u prvom krugu NBA drafta.

Olimpija je pobijedila 79-77, a Šamanić bio prvo ime utakmice sa 17 poena i 11 skokova. Kako bi sjajno da mladi hrvatski talent već od ovog ljeta košarku uči kod možda i najboljeg trenera svih vremena, Gregga Popovicha!

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 02.05.2019.

    Nebi bilo lose da ide u spurse ali je jos prezelen zn NBA

Komentiraj...
Vidi sve komentare