To je to što me zanima!

Hrvati, čuvajte se u Lilleu: Gael Monfils izveo neviđen udarac...

Monfils je, inače, poznat po svojim nesvakidašnjim potezima, a jedan takav izveo je i u tom meču. Tsonga ga je u jednom poenu lobao, a Gael je natrčao i izveo 'tweener', odnosno udarac kroz noge - u skoku...
Vidi originalni članak

Do finala Davis Cupa između Hrvatske i Francuske ostalo je nešto više od mjesec dana. I dok je hrvatski sastav, ukoliko ne bude ozljeda, poznat, Francuzi tu imaju još prilično nepoznanica. 

Do prije godinu i pol dana, prva dva reketa za taj okršaj bila bi Jo-Wilfried Tsonga i Gael Monfils, no sada je situacija nešto drugačija. Tsonga je odigrao tek devet mečeva zbog ozljede koljena i sad se pokušava vratiti u optimalnu formu.

S druge strane, Monfils je posebna priča. On često na turnirima nije u optimalnoj fizičkoj formi, a trenutno je 38. na ATP listi, četvrti reket Francuza prema ljestvici. Ova dvojica susrela su se u osmini finala Antwerpena, a Monfils je bio bolji 6-4, 3-6 i 6-4.

Monfils je, inače, poznat po svojim nesvakidašnjim potezima, a jedan takav izveo je i u tom meču. Tsonga ga je u jednom poenu lobao, a Gael je natrčao i izveo 'tweener', odnosno udarac kroz noge - u skoku. Takvo nešto rijetko se viđa, a Monfils je opet pokazao kakav je majstor. Na kraju i dobio poen, nakon što ga je Tsongin drugi lob bio neuspješan

Bez obzira na oscilacije, Monfils će vjerojatno biti u Lilleu, dok je poziv Tsongi upitan, s obzirom na to da se na turnire vratio prije mjesec dana. U konkurenciji za singl još su Gasquet, Paire, Pouille, a možda i Simon te Mannarino. Uglavnom, izbornik Yannick Noah ima širok roster igrača, za razliku od Željka Krajana... Finale se igra od 23. do 25. studenog na zemljanoj podlozi.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • CoolRi 20.10.2018.

    Bas i nije neviden 😎

  • nijetebriga 20.10.2018.

    Koji "potez", nikad vidjeli nismo u tennisu☺... Koliko mi je poznato Monfils nije u sastavu Fr. reprezentacije. razlog-nesporazumi (svadja) sa coachom Jannick Noah.. Sve dok je Noah coach ne igram za Fr. reprezentaciju je njegova izjava..Dakle, morat cete sacekat do iduce godine ..Noah odlazi krajem 2018 kad mu istice treci mandat na klupi tenniske reprezent. Fr.

  • 20.10.2018.

    Monfils je showman, ponekad mi se cini da je njemu izvdba bitnija od iceg drugog-pa i pobjede! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare