To je to što me zanima!

Hrvati osvojili futsal prvenstvo Italije za gluhe i nagluhe

U sastavu Catanije bila su tri Hrvata: Jurica Karan, Anton Lalić i Josip Jakovljević. Sva trojica članovi su hrvatske reprezentacije gluhih i nagluhih osoba
Vidi originalni članak

Catania je osvojila talijansko prvenstvo u futsalu za gluhe i nagluhe osobe nakon što je u finalu na Siciliji pobijedila Real Futsal 5-4 nakon produžetaka.

U sastavu Catanije bila su tri Hrvata: Jurica Karan, Anton Lalić i Josip Jakovljević. Sva trojica članovi su hrvatske reprezentacije gluhih i nagluhih osoba.

- Najviše smo pokazali i zasluženo osvojili naslov prvaka Italije. Drago mi je vidjeti koliko su gluhe i nagluhe osobe složne, snažne i cijenjene u Italiji, mogu samo poželjeti da će jednog dana tako biti i u Hrvatskoj - rekao je Karan, čija je momčad u polufinalu izbacila Sienu sa 6-3. U tom je susretu zabio jedan gol, dok je u finalu bio strijelac i asistent za gol vrijedan naslova.

Za drugoplasirani Real Futsal nastupio je još jedan hrvatski malonogometaš, Mirko Blažević. Catania je prošle sezone osvojila i Superkup. U Italiji je zajednica gluhih i nagluhih iznimno aktivna pa organizacija ovakvih natjecanja nije neobična.

UDRUGA CODA Čujuća djeca gluhih roditelja: Već s 5 godina, a i ranije postaju prevoditelji svojim roditeljima

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare