To je to što me zanima!

Hrvati u borbi za košarkašku Euroligu: U Bayernu i Maccabiju imamo čak po dvojicu igrača

Hrvatska ove godine nema klupskog predstavnika u Euroligi, no imamo svoje košarkaše u odličnim klubovima. Kruno Simon s turskim Efesom i Boris Tišma s Real Madridom jedni su od favorita natjecanja
Vidi originalni članak

Napokon kreće i košarkaška Euroliga. Korona virus spriječio je završnicu sezone tako da se završni turnir u Berlinu uopće nije odigrao, a njemačkome gradu ponovno je dodijeljeno domaćinstvo. Od odlaska Cedevitine franšize iz Zagreba u Ljubljanu, Hrvatska nema klupskog predstavnika u ovom natjecanju, a hoće li ju u sljedećoj sezoni uspjeti osigurati netko od hrvatske trojke u ABA ligi (Split, Zadar, Cibona) još je nepoznanica.

POGLEDAJTE VIDEO: KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA OLIMPIJSKE IGRE

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

NEĆE BITI NASTAVKA Ništa od košarke ove sezone: Prekinuti Euroliga i Eurokup

U Tel-Aviv su ovog ljeta stigla dva hrvatska NBA pojačanja. Ante Žižić stigao je iz Cleveland Cavaliersa, a Dragan Bender se vraća u Maccabi za koji je nastupao do odlaska u najjaču košarkašku ligu svijetu, NBA. Vrhunska pojačanja za Euroligu, mora se priznati. Obojica su još vrlo mladi i postoji puno prostora za napredak u njima. Bender može pokriti pozicije od trojke do centra, a Žižiću je jedina pozicija centra. Ako ih Scottie Wilbekin počne dobro razigravati ova momčad bi vrlo brzo trebala pokazati ambicije za naslov.

Kruno Simon i njegov Efes prošle godine su bili najbolja momčad natjecanja do trenutka prekida i najveći favoriti za osvajanje naslova. Amerikanac Shane Larkin na terenu je radio doslovno što je god htio pa je tako u studenom, u visokoj pobjedi 104-75, 'ukrcao' 49 poena Bayernu i time oborio rekord Eurolige. 

TRENER EFESA: 'Razmatra se nastavak igranja Eurolige u Hrvatskoj ili Srbiji'

Hrvatska u Bayernu također ima dva predstavnika, radi se o Leonu Radoševiću i Mateju Rudanu. Radošević će svoje minute sigurno dobiti, dok mladom Rudanu slijedi dokazivanje. Bayern je prošle godine bio jedna od lošijih momčadi i ostaje nam vidjeti hoće li ove uspjeti nešto promijeniti.

Hrvatsku čast, kad već ne mogu hrvatski klubovi, branit će još Krešimir Nikić u dresu Albe iz Berlina i mladi Boris Tišma, koji je s hrvatskom reprezentacijom osvojio kadetsko Europsko prvenstvo i uz Roka Prkačina najveća nada hrvatske košarke, sa svojim Real Madridom. Real je uvijek jedan od favorita, a našem Borisu je vrijeme da napravi iskorak u 'kraljevskoj' momčadi.

ODLUČILA EUROLIGA ABA liga ostala bez mjesta u najelitnijem natjecanju Europe

RASPORED PRVOG KOLA:

1. listopada

  • Anadolu Efes - Zenit St. Petersburg
  • Olympiakos - Žalgiris Kaunas
  • Maccabi Tel-Aviv - Alba Berlin
  • Barcelona - CSKA
  • Valencia - Lyon

2. listopada

  • Khimki - Panathinaikos
  • Fenerbahce - Crvena Zvezda
  • Bayern - Milano
  • Baskonia - Real Madrid
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare