To je to što me zanima!

Hrvatica na vrhu: Barbara Matić je svjetska prvakinja u judu!

Fantastična Barbara Matić je u finalu svjetskog prvenstva u judu pobijedila Japanku znamenitog imena Yoko Ono i došla do prestižne titule samo nešto više od mjesec dana uoči Olimpijskih igara u Tokiju
Vidi originalni članak

Europsko prvenstvo u travnju je propustila zbog korona virusa pa sa stilom došla na Svjetsko prvenstvo u Budimpeštu, pomela konkurenciju i osvojila zlato!

Fantastična Barbara Matić (26) je u finalu svjetskog prvenstva u judu u kategoriji do 70 kilograma pobijedila Japanku Yoko Ono i došla do prestižne titule samo nešto više od mjesec dana uoči Olimpijskih igara u Tokiju.

Najbolja hrvatska judašica je do zlata stigla wazarijem 40 sekundi prije kraja, a prije isteka vremena je uspjela blokirati pokušaj gušenja favorizirane protivnice koja nosi ime i prezime možda i najpoznatije Japanke u japanskoj kulturi.

Matić je na putu do zlata ranije slavila i protiv Jamajčanke Ebony Drysdale Dale, Nizozemke Hilde Jager i Njemice Miriam Butkereit.

Pozamašnu kolekciju medalja pospremila je Barbara u svoje vitrine. Ima tri bronce s europskih prvenstava, a u listopadu prošle godine je osvojila zlato na Grand Slamu, i to na nevjerojatan način. Sjajna Barbara je u jednom danu sredila pravi creme de la creme ovog sporta i okitila se zlatnom medaljom! 

Jedna od 'žrtvi' bila je i svjetska prvakinja Gahie, uz to je pobjeđivala svjetsku doprvakinju, a u finalu europsku prvakinju te uz to vlasnicu svjetske bronce. Ukratko, pokorila je svjetsku konkurenciju! Bez obzira na sve te silne uspjehe, ovaj je poseban. Ovo je najveći uspjeh u karijeri sjajne Splićanke i prvo svjetsko odličje za hrvatski judo.

Bila je to samo uvertira u Svjetsko prvenstvo, a nadamo se i uvertira pred Olimpijske igre koje su pred vratima. Obzirom na fantastičnu formu u posljednje vrijeme, Barbara će gotovo sigurno predendirati na jednu od medalja. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Red loki 10.07.2021.

    Nas trener je drugi najbolji na svijetu

  • Joza Prezaduzeni 11.06.2021.

    Nju treba poslati po Mamice u Bosnu

  • samo_istina123 10.06.2021.

    Bravo barbi

Komentiraj...
Vidi sve komentare