To je to što me zanima!

Hrvatice bez zlata, Argentinke su ipak bile prejake u finalu...

Sjajno su krenule naše djevojke u finalu Olimpijskih igara mladih u rukometu na pijesku protiv domaćina Argentine. Povele su, ali Argentinke su okrenule i s 2-0 u setovima osvojile su naslov
Vidi originalni članak

Hrvatske rukometašice na pijesku osvojile su srebro na Olimpijskim igrama mladih nakon što su u finalu u Buenos Airesu izgubile od Argentine 2-0 u setovima.

Rukometaši su završili četvrti nakon što su u borbi za broncu izgubili, kao i djevojke, od domaćina Argentinaca 2-0.

ZA DEČKE DRUGA PRAVILA Napali IHF! One moraju igrati polugole, a još su tinejdžerice

Prvaci su bili Španjolci.

Rukomet na pijesku na Olimpijskim igrama mladih igra se od ove godine. Djevojke su bile u skupini s Mađarskom, Kineskim Taipejima, Američkom Samoom, Mauricijusom i Rusijom. 

pravila rukometa na pijesku

  • u rukometu na pijesku igra se loptom veličine 1 ili 2, golmanov prostor je 6x12 metara
  • prostor za igru je 15x12 metara
  • igraju tri igrača plus golman
  • svaka momčad ima ukupno 10 igrača
  • igra se na dva seta (svaki po 10 minuta)
  • svaki se set boduje zasebno.
  • ako je neriješeno, vrijedi pravilo 'zlatnoga gola' - tko prvi zabije, osvaja set
  • običan gol vrijedi 1 bod, golovi iz cepelina i pirueta 2 boda, gol s gola na gol također 2 boda kao i gol koji zabije igračica ili igrač koji nose poseban marker
  • ako bude 1-1 u setovima, ide se u raspucavanje - dodavač i pucač protiv golmana. Svaka momčad izvodi pet kontri s pet različitih pucača

Otvorile su djevojke natjecanje 2-0 pobjedom protiv Mauricijusa. Istim rezultatom dobile su i Kineske Taipeije, a u 3. kolu izgubile su od Mađarske. U zadnjoj utakmici grupne faze pobijedile su Američku Samou 2-0 i prošle u drugi krug natjecanja. Tamo su izgubile od Argentine i Nizozemske, ali pobjedom protiv Paragvaja 2-0 u setovima osigurale su četvrto mjesto i prolazak u polufinale.

Dočekale su ih Nizozemke, a naše su im cure vratile za poraz u tom drugom krugu te s 2-0 prošle u finale protiv Argentine, ekipe koja ih je također dobila u drugom krugu, a sad ih je čekala u borbi za zlato.

Sjajno su krenule naše djevojke vodile su 4-2 i 6-4 u prvom setu, ali Argentinke su se na krilima navijača vratile i osvojile prvi set 14-10. U drugom su naše djevojke zaigrale nešto bolje, ali Argentinke su pokazale više i slavile su 18-16 za 2-0 u setovima i zlato na Olimpijskim igrama mladih.

Ovo su srebrne Hrvatice: Rea Banić, Mia Bošnjak, Petra Lovrenčević, Anja Vida Lukšić, Ana Malec, Vanja Perenčević, Saša Sladić, Mia Tupek i Nika Vojnović.
 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mandrillost 14.10.2018.

    Dosao sam radi guica..dodjoh,vidjeh i otidjoh!!!

  • hbcro7 14.10.2018.

    Ove Argentinke su zaista jako lijepe i zgodne, a još i talentirane. Naše su dobro prošle. Malo smiješno da igraju u bikinijima, ali sigurno lijepo za vidjeti.

  • BatoMajkemi 14.10.2018.

    Divota koje guzice. Svaka čast curama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare