To je to što me zanima!

Hrvatice se namučile u Izraelu

Problem više bila je ozljeda jedinog libera Izabele Štimac, na čiju je poziciju stala Dijana Karatović, no sigurnom igrom Hrvatska je mirno privela četvrti set i utakmicu kraju
Vidi originalni članak

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u susretu je 2. kola skupine A kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2023. godine ostvarila i drugu pobjedu svladavši kao gost Izrael 3-1 (26-28, 25-20, 31-29, 25-16) nakon dugih 135 minuta igre.

Mika Grbavica sa 18 te Božana Butigan i Laura Miloš s po 16 poena predvodile su Hrvatsku, dok je Polina Malik upisala 29 poena za Izrael.

U drugoj utakmici u skupini Hrvatska je i bez kapetanice Samante Fabris uz oscilacije u igri ipak ostvarila pobjedu uz neočekivano velik otpor domaćina. U završnici izjednačenog prvog seta Hrvatska je izgubila malu prednost koju je imala i Izrael je tu dionicu dobio na razliku.

BRAVO, CURE Odbojkašice deklasirale Farske Otoke na otvaranju kvalifikacija

Drugi set protekao je u mnogo boljoj igri Hrvatske, dok se u trećem umalo ponovio scenarij iz prvoga. Ponovno je Hrvatska ispustila prednost, igralo se na razliku, ali tad su naše odbojkašice ipak bile umiješnije spasivši i set-loptu.

Problem više bila je ozljeda jedinog libera Izabele Štimac, na čiju je poziciju stala Dijana Karatović, no sigurnom igrom Hrvatska je mirno privela četvrti set kraju.

- Izrael je bio dosta zahtjevniji od Farskih otoka. U utakmicu smo ušle malo opušteno, nakon dugog putovanja i adaptacije ovdje, no to nije nikakvo opravdanje. Nakon prvog seta uspjele smo se sabrati, ostati fokusirane i na kraju nosimo tri boda što nam je jako bitno - istaknula je Lucija Mlinar.

Hrvatsku sada očekuju dvije utakmice protiv najozbiljnijeg suparnika u skupini Rumunjske, 28. kolovoza u Osijeku te 3. rujna u Piatri Neamt.

Plasman na EP koji će se igrati u Italiji, Njemačkoj, Belgiji i Estoniji izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine. 

POGLEDAJTE VIDEO: PUT PREKO ATLANTIKA S IVICOM KOSTELIĆEM

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare