To je to što me zanima!

Pale su Šveđanke: Hrvatska svladala europske doprvakinje

Hrvatske rukometašice slavile su protiv Švedske 27-26 na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Rukometašice sada imaju šest bodova, baš kao i Danska i Švedska
Vidi originalni članak

Pobjedom protiv aktualnih europskih doprvakinja Šveđanki (27-26) hrvatske rukometašice osigurale su plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva koje se održava u Brazilu.

Dva dana nakon poraza od Danske, izabranice Vladimira Canjuge su u 4. kolu skupine D odigrale odličnu utakmicu i došle do treće pobjede na natjecanju. Pred njima je u petak još dvoboj protiv Argentine nakon kojeg će biti jasno s kojeg će mjesta naša reprezentacija krenuti u borbu za četvrtfinale.

Hrvatska je praktički od samog početka kontrolirala utakmicu protiv Švedske, a u nekoliko je navrata imala i po tri pogotka prednosti. Na poluvremenu je bilo plus dva (14-12), a u nastavak su Canjugine rukometašice krenule još odlučnije i uskoro došle do najveće prednosti na utakmici (18-13).

Još su nekoliko puta vodile s pet golova prednosti, ali u završnici su ih Šveđanke ipak počele dostizati. Uspjele su, međutim, hrvatske reprezentativke sačuvati mirnoću i na kraju slaviti s minimalnom, ali dovoljnom prednošću.

Najefikasnija u našoj vrsti sa sedam je pogodaka (četiri iz sedmeraca) bila Kristina Franić. Pet je golova dodala Andrea Penezić, a četiri Miranda Tatari.

SP rukometašica, 4. kolo skupine D:

Hrvatska - Švedska 27-26

Danska - Obala Bjelokosti (kasnije)

Urugvaj - Argentina (kasnije)

Redoslijed: 1. Danska 6 (-1), 2. Švedska 6, 3. Hrvatska 6, 4. Obala Bjelokosti 2 (-1), 5. Argentina 0 (-1), 6. Urugvaj 0 (-1)

Idi na 24sata

Komentari 8

  • carlos_zg 09.12.2011.

    Naše mogu dobiti koga hoće kada odigraju hladne glave kao što igraju skandinavske ekipe. Pozdrav našim curama, a posebno žestokoj i simpatičnoj Mirandi Tatari! Nastavite ovako i imate medalju.

  • mart22 09.12.2011.

    Svaka čast našim rukometašicama. Jedina mi je zamjerka što trener neprestano forsira Lidiju Horvat, a ona je trećerazredna igračica koja jednostavno ne može i ne zna. Mislim da je prava kombinacija za desnog u reprezentaciji Franić. Mislim da bi trebala dobiti povjerenje od početka. Da je bila u toj kombinaciji protiv Danske čitavu utakmicu, mislim da bi i tamo slavili. Lidija Horvat već godinama slovi kao neka nada, a nikad nije ništa napravila. Ona samo smeta protoku lopte, pokretljivosti napada, a da ne kažem da ovu cijelu sezonu kao igračica Podravke, a sada i reprezentacije ne može ni gol pogoditi. Mislim da bi joj se Canjuga morao zahvaliti i poslati ju kući jer sigurno unosi nemir u reprezentaciju. Ostalim curama čestitam!

  • MAKSIMIR 09.12.2011.

    SVAKA CAST CURKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare