To je to što me zanima!

Hrvatima srebrna medalja: Danska još jednom bolja

Nakon što su nas pobijedili u utakmici u skupini, Danci su rezultatom 24-20 bili bolji od Hrvatske i u finalu Europskoga prvenstva u Norveškoj
Vidi originalni članak

Previše smo promašili, Balić je bio preumoran, Danci su imali tog čudesnoga Hvidta i Hrvatska je uzela srebro. Ostali smo 'kratki' za četiri gola u utakmici u kojoj je Danska dominirala i pokazala da je u ovome trenutku doista najbolja momčad u Europi. Bravo za nove europske prvake, ali bravo i za sjajnu hrvatsku reprezentaciju, koja je još jednom pokazala koliko je velika...
Imali smo 4-0 na početku, ostavili Dansku bez gola prvih sedam i pol minuta i izgledalo je kao da će ova priča imati happy end. Ali nije bilo dovoljno snage, nije bilo učinka golmana i Danska je u 25. minuti povela. Od tih 10-9 pa do kraja Hrvatska više nije prelazila u vodstvo. Štoviše, razlika je samo rasla. Već do poluvremena bili smo na tri gola minusa.
Ni u nastavku 'Pakleni' nisu pokazali da imaju snage za doći do zlata. U 39. minuti je bilo 17-11 i pred hrvatskim rukometašima bila je nemoguća misija. Došli smo na 22-20 tri minute prije kraja, ali onda je sjajni mladi Ivan Čupić zapucao sedmerac, točnije Hvidt mu je obranio, i sve nade su potonule. Nisu pomogle ni četiri minute s igračem manje koje je 'zaradio' izbornik Červar svojim prigovorima. 'Ludio' je na nekoliko smiješnih odluka sudaca, no dojam je da je morao biti hladnije glave...
- Dobro smo krenuli, pa se malo previše tražili u napadu, pogotovo ja. Ova dva gospodina (suci, op. a) su se umiješala kada je bilo najvažnije, mi smo puno i promašili i Danci su zasluženo osvojili zlato. Ovih 60 minuta bili su bolji od nas - komentar je Ivana Balića. Hvidt ga je 'ubio', Ivano je ostao na šutu 4-12... Slično razmišlja i Mirko Alilović.
- Bili su bolji, stvarno jesu. Dobro smo otvorili, ali pobjegli su nam na kraju poluvremena i nismo ih više mogli stići. Moram čestitati svim suigračima, opet smo ostavili srce na parketu, no nije bilo dovoljno za pobjedu - govorio je naš golman.
No nema razloga za tugovanje. Europsko srebro je velik, ogroman doseg u situaciji u kojoj je tijekom priprema i cijeloga turnira bila ova hrvatska momčad. Hrvatska je i dalje u vrhu!
- Ovo je veliki uspjeh, nadam se da su svi toga svjesni. Bila mi je čast biti dio ove momčadi - najbolje je ono najvažnije rekao Zlatko Horvat, koji je u finalu ostao na klupi.

DANSKA - HRVATSKA 24-20 (13-10)
DANSKA: Hvidt (14 obrana), Henriksen, Aagaard, Boesen 7, Jorgensen 1, Jensen 4, Christiansen 7 (2), Spellerberg, Knudsen 2, Noddesbo, Sondergaard, Boldsen, Lindberg 3, Nielsen.
HRVATSKA: Alilović (5 obrana), Somić (1), Sulić, Balić 4, Lacković 2, Vori 1, Dominiković, Horvat, Špoljarić, Metličić 5, J. Valčić, Vukić 2, T. Valčić 2, Čupić 4 (1).

Idi na 24sata

Komentari 38

  • xxxx 29.01.2008.

    SVE POHVALE DEČKIMA BILI ZLATNI ILI SREBRENI,NAJBOLJI SU NA SVIJETU

  • sined 28.01.2008.

    IVANO BALIĆ rukometni Mozzart

  • sreca35 28.01.2008.

    Oni su nasi pobjednici, dokazali su da su najbolji. Cestitke !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare