To je to što me zanima!

'Ne sumnjam da će Hrvatska na Euru biti jedna od jačih ekipa'

Igrači poput Modrića i Kovačića su pokušali otežati našu igru. Uspjeli su izjednačiti jer smo mi igrali malo ležernije i malo smo usporili naš način igre, rekao je portugalski izbornik Fernando Santos...
Vidi originalni članak

Još u prošlom kolu su izgubili od Francuske i ostali bez šanse za prolazak u završnicu Lige nacija. No bez obzira na to, u Split su došli u najjačem mogućem sastavu.

Fernando Santos je dao do znanja da neće podcijeniti Hrvatsku koja je imala četiri poraza nakon pet kola u Lige nacija. Cristiano Ronaldo je igrao cijeli susret, koristio je sve najbolje igrače i na kraju su Portugalci s igračem više sretno došli do pobjede. I to do šeste iz sedam susreta protiv Hrvatske, a jedini remi smo im izvukli u rujnu 2018. godine.

Santos nas je zavio u crno i 2016. godine kada nam je Quaresma zabio u produžetku i izbacio nas s Eura, ali ovaj put poraz nije bio koban. Francuska je pobijedila Švedsku 4-2 i osigurala nam ostanak u elitnoj skupini Lige nacija, a Santos kaže kako ga je iznenadila Dalićeva taktika bez klasičnog napadača.

- Rezultat je bolji od prikazane igre. U prvom poluvremenu nam je nedostajalo intenziteta iako smo htjeli igrati. Ako lopta više stoji u mjesto zbog travnjaka, moramo drugačije igrati. Ako ne možeš dodavati kratke lopte, dodaješ duge i trčiš, izlaziš u presing. U drugi dio smo ušli s drugačijim intenzitetom, zatvarali smo prilaze golu bolje. Utakmice se ne dobivaju lijepim nogometom - rekao je Santos.

- Hrvatska je jak tim. Pokušali su drugačije igrati, koristili su taktiku koju inače ne koriste. Igrači poput Modrića i Kovačića su pokušali otežati našu igru. Uspjeli su izjednačiti jer smo mi igrali malo ležernije i malo smo usporili naš način igre - rekao je Santos nakon utakmice pa s puno poštovanja dodao:

- Ne sumnjam da će Hrvatska na Euru biti jedna od jačih ekipa, tako i na Svjetskom prvenstvu - zaključio je čovjek koji je prije četiri godine Portugalcima donio Euro.

Bio je to susret koji je vrlo lako mogao otići na našu stranu da nije bilo tog crvenog kartona u 52. minuti. Marko Rog je neshvatljivo pokosio Cristiana Ronalda, a Portugalci su iskoristili igrača više i brzinski preokrenuli. Uspjeli smo izjednačili sjajnim golom Matea Kovačića, ali onda novi šok u završnici.

Inače nepogrešivi Dominik Livaković je pogriješio. Ispala mu je lopta i došla do stopera Rubena Diasa koji je zabio za pobjedu Portugala od 3-2. Usput, napravili smo i novog Liliana Thurama. Ovo su mu bili prvi golovi u karijeri, baš kao i Thuramu protiv nas 1998. godine.

Izgubili smo, jako puno golova primamo i to je jako zabrinjavajuće. Ali najbitnije je da smo ostali u elitnoj skupini i da je naporna jesen napokon završila. Slijedi odmor za reprezentaciju do ožujka kada će Zlatko Dalić već ozbiljno tesati planove za Euro.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • TAKE IT BACK 18.11.2020.

    Sve imamo osim izbornika.

  • ćiribu_ćiriba 18.11.2020.

    Ovaj Rog kao da se boji svoje sjene...

  • 18.11.2020.

    ciro bi trebao biti izbornik, vidi samo kako ie inspirirao kovacica

Komentiraj...
Vidi sve komentare