To je to što me zanima!

Hrvatska će u Euroligi imati tri predstavnika: Već nas se boje

Nikad nismo bili jači. Hrvatska će u Euroligi imati tri predstavnika sposobna otići daleko, možda čak i do europskog naslova. Primorje, Jug, Mladost...
Vidi originalni članak

Doveli su Daniela i Denesa Vargu, odličnog Španjolca Garciju, vratili Frankovića... Ali ni sami nisu znali koliko mogu.


- Ova momčad je nepoznanica. Vidjet ćemo uskoro jesmo li jaki - spuštao je kapetan Primorja euforiju koja je zavladala Rijekom.


'Prošetali' su se kroz prvi krug kvalifikacija Eurolige, ali s obzirom na jačinu protivnika, to se i očekivalo. Ali drugi krug dokazao je da ova momčad može daleko. Pobijedili su Košice 11 razlike, potom prošlogodišnjeg europskog prvaka, kotorski Primorac,  s tri razlike, kao i grčki Panionios u posljednjem kolu.


- Veliki teret skinut je s naših leđa. Morali smo proći, ali prvome mjestu nismo se nadali - rekao je trener Riječana Zoran Roje, koji također nije znao mogućnosti svoje momčadi. A ako su u stanju pobijediti Primorac s tri razlike, mogu pobijediti svakoga.


Slični put imala je i zagrebačka Mladost, a glavni razlog bio je - Vanja Udovičić. Nitko nije dvojio da je kapetan srpske reprezentacije vrhunski igrač, ali bilo je pitanje koliko će mu trebati za prilagodbu. Jer Mladost vremena nema, neprolazak u Euroligu bio bi katastrofa. Nasreću, od prve sekunde bio je pravi i uz Muslima najzaslužniji što su Zagrepčani bez poraza izborili borbu po skupinama.


- Ovo je tek početak, moramo biti puno bolji - kaže Udovičić.


A Jug? Nema više Boškovića, ali i dalje su moćni i teško pobjedivi, pogotovo na svojemu Gružu. 

Hrvati nikad nisu bili jači, svjesna je toga cijela Europa. I drhti!


PRIMORJE - RIJEKA: Nakon 'bezbroj' godina imaju novca i odličnu momčad. Ulazak u Euroligu samo je početak.


JUG - DUBROVNIK: Ostali su bez kapetana Boškovića, ali Joković, Dobud, Bušlje, Obradović... ponovno mogu puno napraviti.


MLADOST - ZAGREB: Dolaskom Udovičića Zagrepčanima su naglo porasle ambicije. Veliki rezultati sad su i realnost.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • insane_1 02.11.2010.

    ma to ce JUG sve riješiti...iako se vidi da im j falio Bošković protiv Primorja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare