To je to što me zanima!

Hrvatska čeka Francusku ili Španjolsku: Ovo su nam mogući protivnici na rukometnom Euru

Nakon dugo vremena, zbog loših rezultata na zadnjim natjecanjima i drugog mjesta u kvalifikacijskoj skupini, Hrvatska je tek u trećem bubnju. Pitanje je samo hoće li nam iz prvog doći Francuska ili Španjolska
Vidi originalni članak

U srijedu u 17:45 u Düsseldorfu se održava ždrijeb Europskog rukometnog prvenstva, prvi koji će organizirati Njemačka. U istom gradu, na nogometnom stadionu s 50.000 mjesta, 10. siječnja iduće godine odigrat će se prva utakmica. Bit će spektakl, kakav mogu prirediti samo Nijemci kada je rukomet u pitanju.

BUDUĆA ZVIJEZDA Pitt najmlađi debitant u našem rukometu: Tata mi je s Jamajke, ali igrao bih samo za Hrvatsku RUKOMETNI TRANSFERI Prometno u Nexeu: Kapetan Kević u treću njemačku ligu, stiže wunderkind iz Barcelone

Kao i na prošlom Euru, prvom proširenom, sudjelovat će 24 reprezentacije, odnosno po četiri u šest skupina. Toliko je i gradova domaćina.

Ždrijeb je već poludirigiran, Njemačka (A) i Norveška (D) igrat će u Berlinu, Hrvatska (B) i Švedska (E) u Mannheimu, Island (C) i Danska (F) u Münchenu. U drugi krug, koji se igra u Hamburgu i Kolnu, prolaze po dvije reprezentacije, a spajaju se skupine A, B i C, odnosno D, E i F. Završnica je samo u Kolnu, s finalom 28. siječnja.

Nakon dugo vremena, zbog loših rezultata na zadnjim natjecanjima i drugog mjesta u kvalifikacijskoj skupini, Hrvatska je tek u trećem bubnju. Pitanje je samo hoće li nam iz prvog doći Francuska ili Španjolska, iz drugog ne možemo dobiti Njemačku, ali možemo Sloveniju, Portugal, Mađarsku, dok je iz zadnjeg najbolje zaobići Crnu Goru. Bingo bi bila Austrija iz drugog i Gruzija/Farski Otoci iz četvrtog. No, to je samo papir, nama se na njemu puno nudilo na zadnja tri turnira pa nismo ništa napravili.

Prva jakosna skupina: Švedska, Španjolska, Danska, Francuska, Norveška i Island

Druga jakosna skupina: Njemačka, Nizozemska, Slovenija, Mađarska, Portugal i Austrija

Treća jakosna skupina: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Poljska, Češka, Srbija i Sjeverna Makedonija

Četvrta jakosna skupina: Švicarska, Rumunjska, Crna Gora, Grčka, Gruzija i Farski Otoci

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Puyol05 10.05.2023.

    Pali smo na niske grane. A i one pucaju

  • enmateresimdebilima 10.05.2023.

    Nama nije bilo bitno ko je protivnik ni kad smo bili najjači

Komentiraj...
Vidi sve komentare