To je to što me zanima!

Hrvatska svladala i Argentinu '+5' u sjajnoj predstavi u Sevilli

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na SP-u u Španjolskoj. U utakmici prepunoj uspona i padova Argentina je pala 90-85
Vidi originalni članak

Opet je bilo mučenja i malo nervoze u zadnjoj četvrtini, ali ipak bez toliko čupanja živaca kao u prvoj utakmici. Hrvatska je autoritativno odradila drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i pobijedila Argentinu 90-85 u drugom kolu skupine B.

Opet su 'kockasti' dobro odradili prvu četvrtinu . Bio je to pravi tricaški obračun u kojem su bolji na okidaču bili Hrvati. Ulazile su lopte Simona (triput), Bogdanovića (dvaput) i Šarića , a prednost je u jednom trenutku iznosila i "plus 11".

No onda se opet pokazala boljka iz utakmice protiv Filipina , neobjašnjiv pad u drugoj četvrtini. Razigrao se Scola , najefikasniji Argentinac koji je na kraju ubacio čak 30 poena, a 'gauči' su došli na samo dva koša minusa prije predaha (46-44). Ni tu nije bio kraj crne rupe u obrani Hrvatske, Argentinci su poveli nedugo nakon početka treće dionice 47-46.

Ipak, bilo im je to i zadnje vodstvo . Hrvatska se razigrala krajem treće četvrtine i serijom 8-0 od 64-62 došli do 72-62, vodstvo koje je košem Roka Ukića u zadnjem napadu povećano na najvećih "+12". Argentinci su u završnici opet stisnuli, došli na pet poena minusa u nekoliko navrata, ali pravovremenim reakcijama s klupe i s još nekoliko dalekometnih šuteva (na kraju čak 11 trica) Hrvatska je prelomila utakmicu i dobila 90-85.

Iduću utakmicu Hrvatska igra u ponedjeljak u 12:30 protiv Senegala .

SP u košarci, skupina B, 2. kolo

  • Argentina - Hrvatska 85-90 (20-28, 24-18, 19-29, 22-15)
Idi na 24sata

Komentari 135

  • to ja 01.09.2014.

    Ne kužim. Svjetsko košarkaško prvenstvo, mi igramo, a vama u TOP sportskim vijestima samo nogomet.

  • makshardcore 31.08.2014.

    ima li netko pametan pa da kaže igračima da se kod +9 tri minute prije kraja ne moraju šutirati trice??? utakmica je davno trebala biti riješena da se nisu natjecali tko će zabiti više trica.

  • Zeljko RadjaBahat 31.08.2014.

    bravo za pobjedu ali ako naletimo na usa bolje da ne izadju na teren ako cemo imati ovakav pristup nasi igraci pogotovo centri danas puno bolje izgledalo cuvanje reketa ali nede mi u glavu kako drugi najveci igrac po visini ne moze dominirat reketom PA USA I PLAYMEJKER CE NASKOCITI TOMICA I ZORICA ali zato sta je nasa momcad slozena po najboljim igracima a ne po potrebama POGLEDAJTE USA MOGLI BI 10 PUTA ZVUCNIJU EKIPU SASTAVIT SA OVIM OTKAZIMA ali oni ne slazu sa imenima nego sa tip igracima MI UOPCE NEMAMO CENTRA BLOKERA OVI NASI CENTRI VISE LICE NA CETVORKU, A SIMON MAJKO MILA KADA IGRA SE COVJEK PLAYMEKERA IZGUBI SVAKU LOPTU ON DI TREBAO SE OTVARAT I PUCAT NA KOS STA JE REPESA NAMJENIO RUDEZU mislim da bi bolji izbor bio SUTON nego andric ionako ne igra A SPANJOLCI PREKOPIRALI USA ZATO I DOMINIRAJU U EUROPI pogledajte kako igraju u ligi utakmice njihove ekipe koliko brzih kontranapada zatvaranje reketa i elijupa ZASTO NASI NE KOPIRAJU TE USA sa svojom kvalitetom mislim da bi sa takvim pristupom i filipince vise razlika dobili

Komentiraj...
Vidi sve komentare