To je to što me zanima!

Hrvatska dobila Bugarsku na startu Eura U-17 i zauzela vrh

Vrijednom pobjedom nad domaćinom Bugarskom 2-0 hrvatska U-17 reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo. Golove su postigli Matko Babić i Adrian Blečić
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina starosti sjajno je otvorila nastup na Europskom prvenstvu koje se od 6. do 22. svibnja održava u Bugarskoj. U prvom kolu skupine A izabranici Darija Bašića svladali su domaćina 2-0 u Staroj Zagori.

Mini "kockasti" dominirali su prvim poluvremenom uputivši pet udaraca, dok golman Adrian Šemper nije imao gotovo nikakvog posla. U ranoj fazi utakmice pucali su kapetan Nikola Moro, Borna Sosa te Karlo Majić, ali svi su promašili okvir bugarskog gola.

Matko Babić u 20. minuti propustio je veliku šansu, ali ne i četiri minute poslije, kad je na asistenciju Sose napadač Lokomotive zabio vodeći gol za Hrvatsku. Isti igrač imao je novu veliku šansu početkom nastavka, ali nije bio precizan.

Bugari su do kraja utakmice dvaput opasnije prijetili, ali oba puta siguran je bio Šemper. Bašića može brinuti činjenica što su čak četvorica igrača, Sosa, Đurasek, Moro i Dino Halilović, dobila žute kartone.

Pobjedu je u trećoj minuti nadoknade potvrdio Adrian Blečić, igrač Dinama, koji je samo nekoliko minuta prije toga zamijenio Marka Gjiru. Asistirao mu je Josip Brekalo.

U drugoj utakmici skupine Španjolska je remizirala s Austrijom 1-1, pa je Hrvatska nakon prvog kola vodeća momčad skupine. U četvrtfinale prolaze dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine.

Bašićevim izabranicima slijedi utakmica protiv Austrije u subotu, 9. svibnja u 12 sati u Sozopolu, a prvi dio natjecanja zaključit će utakmicom protiv Španjolske 12. svibnja od 16 sati u Slivenu, uz prijenos na Eurosportu 2.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • halic 06.05.2015.

    bravo za dinamo i mamića pa ovo je i logičan izbor igrača iz jednog kluba , sigurno su bolje uigrani nego da su pokupili par ljenih dalmoša i poremetili sklad uigranog dinama, ovo nije jedinstvena hr, ovo je namjerno razdiranje sjevera i juga u režiji mamića i HNS-a ., ., , , ,. ,. ,. ,. ,

  • DoridDragović 06.05.2015.

    bravo klinci

  • raspašoj 06.05.2015.

    nije bitno iz kojeg su kluba, bitan je dres kojeg predstavljaju! cestitam svakom igracu i nadam se da ce uspijeti u karijeri... a to sto nema hajdukovih ili rijekinih igraca u momcadi neka bude znak upozorenja celnicima tih klubova, da malo vise uloze u svoje omladinske pogone jer na koncu oni su buducnost!

Komentiraj...
Vidi sve komentare