To je to što me zanima!

Futsal reprezentacija ponovno na velikoj sceni nakon 2001.

Hrvatska igra u skupini A u kojoj su Rumunjska i Češka. Prve dvije reprezentacije prolaze dalje u četvrtfinale. Hrvatsku selekciju vodi iskusni trener Mato Stanković...
Vidi originalni članak

Hrvatska futsal reprezentacija vraća se na veliko natjecanje nakon 11 godina. Posljednji put igrali smo Euro 2001. godine u Rusiji gdje smo bili peti. Hrvatski izbornik Mato Stanković na klupi Hrvatske je od 2010. godine. Stanković je legendarni hrvatski futsal trener. Bio je na kormilu Libije, a s klubom Split Gašperov stigao je do 3. mjesta u Uefa Futsal kupu. Hrvatska ima nekoliko sjajnih individualaca (Novak, Marinović, Suton), a na Stankoviću je da ih uklopi u kolektiv. 

Hrvatska igra u skupini A u kojoj su još Rumunjska i Češka. Prve dvije reprezentacije prolaze u četvrtfinale. Prvu utakmicu igramo protiv Rumunja. Iako su lošije plasirani od nas na Fifinoj ljestvici (17.), Rumunji nisu nimalo bezazlen protivnik. Na Euru 2007. godine dohvatili su finalni turnir, a 2009. godine na neslužbenom SP-u uzeli su treće mjesto.

S Rumunjima smo igrali dvaput prošle godine u prijateljskim utakmicama. Prvi susret izgubili smo 4-2, da bismo drugi dobili istim rezultatom. Još će nam teže biti protiv Češke koja brani europsku broncu iz 2010. godine. Česi neće imati problema s igranjem protiv domaćina. Na protekla dva Eura oba su puta igrali protiv domaćina. Od njih smo izgubili na Euru 2007. godine u Splitu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Sisko_1 31.01.2012.

    Zbog cega zvizdjanje.....zar nije bilo dosta u Beogradu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sbeki 31.01.2012.

    Igramo prvi puta od 2001. godine na euru, a 2007. smo na euru izgubili od Češke.Logično.

  • irakitic 31.01.2012.

    boban, prosinecki, asanovic, suker. da to bi bilo ok, ali ne mogu oni zajedno... mogu u sklopu jugoslavije, jer decembarski nije od nas...

Komentiraj...
Vidi sve komentare