To je to što me zanima!

Hrvatska i Mađarska žele biti domaćini EP-a 2014.!

Mađarima smo postavili jedini uvjet da finale bude u Zagrebu i pristali su, govori predsjednik HRS-a Sandi Šola. Najavio je da će tražiti pomoć Vlade
Vidi originalni članak

Manje od godinu dana nakon rukometnog SP-a u Hrvatskoj, pitanje praznih dvorana nameće se samo po sebi. A kad već zjape prazne, zašto ih ne bismo napunili...
- Upravni odbor je usvojio prijedlog mađarske rukometne federacije o zajedničkoj kandidaturi za domaćinstvo EP-a 2014. godine - izvjestio je predsjednik HRS-a Sandi Šola. Imao dovoljno dvorana da turnir organiziramo i sami, ali imamo i dovoljno dobar razlog da prihvatimo ponudu Mađara.
- U zadnjih desetak godina smo organizirali Europsko prvenstvo za muškarce te oba Svjetska prvenstva, i žensko i muško. I zato mislim da ćemo lakše dobiti novu organizaciju ako se udružimo sa zemljom koja je također rukometno "jaka" - rekao je Šola i dodao:
- Ne zaboravimo da su protukanididati Francuzi i Danci, također zemlje s velikom rukometnom tradicijom. Jedini uvjet koji smo postavili Mađarima je da finale bude u Zagrebu, na što su oni pristali. Sada čekamo da ovu odluku verificira skupština HRS-a na redovitoj godišnjoj sjednici zakazanoj za 16. studenog.
Infrastruktura u Hrvatskoj postoji, ulaganja bi u slučaju dobivanja domaćinstva bila znatno manja nego za protekli SP, ali pomoć će svakako trebati.
- Zatražit ćemo podršku Vlade i premijerke Jadranke Kosor, bez njihove potpore ne možemo se upuštati u kandidaturu. Infrastrukturu, kao i znanje, već imamo - završio je Sandi Šola.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_37285 22.09.2009.

    a zasto s madarskom?

  • razumni...not 22.09.2009.

    nadam se ,malo preambiciozno mozda al nikad se nazna,i da realno finale u zagrebu jer dvorana prima najvise ljudi...

  • jure_zd 22.09.2009.

    Kupovanje pravde i mukte karte, vaša je cijena za umjetno slavlje!....što ja mislim o finalu u ZG...ili ZD ili ST niko nemore napraviti bolji ugođaj....i narvano odvesti Hrvatsku do pobjede....

Komentiraj...
Vidi sve komentare