To je to što me zanima!

Hrvatska ima velikih natjecanja koliko Srbi i Slovenci zajedno

Najuspješnija reprezentacija koja dolazi s prostora bivše Jugoslavije je nedvojbeno Hrvatska. Sljedeće godine će nastupiti na 7 velikom natjecanju, piše slovenski SiOL
Vidi originalni članak

Hrvatska je osigurala svoj četvrti nastup na Europskom prvenstvu, a tri puta je participirala i na svjetskim smotrama. S ukupno sedam nastupa na velikim natjecanjima, Hrvatska ih ima (odnosno, imat će ih nakon Eura) koliko Srbija (pod raznim nazivima) i Slovenija zajedno.

Zanimljivo je da su oba puta kada je Hrvatska izostala s velikih natjecanja, 2000. i prošle godine, na istima sudjelovale i Srbija i Slovenija.

Srbija je četiri puta prolazila filter kvalifikacija, samo jednom za europsko prvenstvo, te tri puta za svjetska. Na SP-u 1998. i EP-u 2000. je igrala pod imenom SR Jugoslavija, a na SP-u 2006. godine pod imenom Srbija i Crna Gora.

Slovenija je, pak, nastupila na jednom i dva svjetska prvenstva.

Hrvatska je od zemalja iz bivše Jugoslavije daleko najuspješnija i u rezultatskom smislu na velikim natjecanjima, jer je 1998. godine osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, dok je dva puta, 1996. i 2008. godine, igrala u četvrtfinalu na europskim prvenstvima. Tri puta je ispadala u prvom krugu.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • biberrr 17.11.2011.

    Hrvatska tri puta prošla grupu na velikim takmičenjima,ostali svi zajedno nikada.Tu se vidi prava razlika u klasi,nas i naših susjeda. Na veliko takmičenje se i nije teško plasirati uz malo sreće,ali za proći grupu moraš biti odličan!

  • Chelsea_Boy_98 16.11.2011.

    svi su tuuu a srbijeee nemaaaaaa

  • BrankoPeček 16.11.2011.

    plakao sam tada 2008. plakao sam i nakon 0-3 u Turskoj plakat ću opet 01.07.2012. u Kijevu kad Srna bude dizao pehar pobjednika europskog prvenstva...Hrvatska zauvijek u srcu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare