To je to što me zanima!

Hrvatska izgubila 2-1, ali uoči uzvrata vlada veliki optimizam

U Burgosu je Španjolska U-21 pobijedila Hrvatsku 2-1 u kvalifikacijama za Euro. Zabili su Adrian te San Jose i Školnik. Uzvrat je u utorak u Varaždinu
Vidi originalni članak

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je u Burgosu solidan rezultat uoči uzvrata u Varaždinu. Španjolska U-21 pobijedila je 2-1 u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine, a Ladićevi izabranici s pravom se mogu nadati da će igrati na EP-u.

Uvod u utakmicu bio je sat vremena prije njena početka. Naime, trenutno naš najbolji igrač Ivan Perišić nije bio ni na klupi, a još se ne zna je li to odluka izbornika ili se Perišić ozlijedio. Nakon početne inicijative 'furije' pao je i prvi gol. U 21. minuti zabio je Adrian koji je prošao Punčeca i zabio kraj istrčalog Kelave. Čim se krenulo s centra naši su izjednačili. S desnog boka u sredinu je prošao Tomečak, pronašao Kalinića koji je pucao glavom, De Gea mu je obranio, a na odbijenu loptu je natrčao Školnik i pospremio je u mrežu. Mali 'vatreni' imali su velikih problema pri kornerima. U 42.' je korner za Španjolsku izveo Parejo, Vida je pustio igrača kojeg je čuvao, a na nabačenu loptu na pet metara nije izašao Kelava, San Jose je bez problema glavom zabio gol. Posljednjih pola sata se Hrvatska 'otvorila', krenula ofenzivnije, a zamalo smo kažnjeni jer je Mata bio sam pred Kelavom minutu prije kraja, ali je srećom pucao pokraj gola.

Kao što je i Ladić najavljivao, 'Hrvatska nije kanta i neće nas razbiti'. Ne da nas favorizirani Španjolci 'nisu razbili' nego su se naši i igrom dostojno nosili s puno skupljim i poznatijim kolegama na suprotnoj strani. Uzvrat se igra u utorak u Varaždinu, a zbog žutih kartona neće biti Kalinića i Vrsaljka. Ipak, uz malo sreće te jači za Rakitića, Lovrena i kapetana Jajala, Hrvatska može osigurati put na Euro u Dansku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare