To je to što me zanima!

Hrvatska je i bez Lackovića 3. favorit: "Po kvaliteti smo tu"

Na sto kuna uloženih na okladu da će Hrvatska postati prvak Europe, može se dobiti 440 kuna. Prvi favorit je Danska, a drugi Španjolska. Francuska je iza nas
Vidi originalni članak

Na sto kuna uloženih na okladu da će Hrvatska postati prvak Europe, može se dobiti 440 kuna. Prvi favorit EP-a 2014. je Danska, drugi Španjolska

Domaćin prvenstva Danska, ako je vjerovati procjenama svih svjetskih kladionica, ima najveće šanse da uzme europsko zlato. Koeficijent na Dance je 2,70, na Španjolsku 4,20, a na našu reprezentaciju 4,40.

Krug momčadi za koje sve svjetske kladionice procjenjuju da imaju ikakve šanse za osvajanje naslova zatvaraju Francuzi. Na njih je koeficijent 4,70, dok su Poljaci i Šveđani na koeficijentu 25.

- Realnost je to da su Danci izraziti favoriti. Imaju dobro izbalansiranu momčad, igraju doma te su aktualni europski prvaci i svjetski viceprvaci - kaže Mirza Džomba i dodaje:

- Na jednu od medalja računamo i mi, uz Francuze koji su zlatni s Olimpijskih igara u Londonu te aktualne svjetske prvake Španjolce. I to je po meni to što se favorita tiče. Ostale reprezentacije teško da mogu ikoga iznenaditi.

Sigurno je kako će velikog utjecaja imati i brojne ozljede. Neke su jake reprezentacije, poput Islanda, desetkovane ozljedama, pitanje je u kakvom će sastavu nastupiti.

- To je prokletstvo europskih prvenstava. Treba odigrati osam jakih utakmica u samo desetak dana, a to mogu samo potpuno spremni igrači. U prednosti će biti reprezentacije koje imaju širi izbor igrača s klupe - kaže Zlatan Saračević.

Pero Metličić naše rukometaše vidi u polufinalu, a onda...

- Po kvaliteti, mi moramo biti među četiri najbolje momčadi. A kad si u polufinalu, sve je moguće. Za veliki rezultat, kao i uvijek, mora se puno toga poklopiti - kaže Pero i dodaje:

- Treba ozbiljno shvatiti protivnike u skupini. Moramo prenijeti četiri boda, tako ćemo si moći dozvoliti i neke kalkulacije u nastavku turnira.

Slično razmišlja i Karabatić.

Bilo bi hrabro reći da smo među glavnim favoritima. Imamo određene šanse, ali ozljede su nam stvorile probleme - rekao je Nikola Karabatić te dodao:

- Favoriti za zlato su Danska, Hrvatska i Španjolska.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Nizozemac 12.01.2014.

    Sve je OK ali zao mi je Ivana Balica sto je bez oprostaja otisao iz repke a svi mi smo se tresli kad je zabio ili nije ...

  • Nizozemac 12.01.2014.

    Ljudi pa mi imamo gospodsku ekipu koja ce razbit u Danskoj sve sto je pred nama SRETNO KAUBYI ...

  • Močinić 11.01.2014.

    Teško ćemo do zlata, ali treba vjerovati. Goluža mag će sve to opet iskombinirati

Komentiraj...
Vidi sve komentare