To je to što me zanima!

Hrvatska je igrala najljepše, ali ne dobiva se uvijek na taj način

Igrali smo sa sjajnom momčadi koja je igrala možda i najbolji nogomet u grupnoj fazi. Ali pripremili smo se, znali smo njihove slabosti, reako je portugalski izbornik Fernando Santos
Vidi originalni članak

Bila je ovo taktička utakmica. Pokušali smo preuzeti kontrolu, ali Hrvatska nam to nije dopustila. No nismo ni mi dopustili njima, rekao je portugalski izbornik Fernando Santos nakon pobjede protiv Hrvatske u osmini finala.

- Igrali smo sa sjajnom momčadi koja je igrala možda i najbolji nogomet u grupnoj fazi. Hrvatska uvijek pokušava igrati svoju igru, ali pripremili smo se. Znali smo njihove slabosti i to smo iskoristili - dodao je Santos.

Hrvatska putuje kući nakon impresivne predstave u grupnoj fazi, dok Portugal, koji u regularnih 90 minuta nije uspio dobiti Island, Mađarsku, Austriju, a sad i Hrvatsku, ide u četvrtfinale. Ne samo to, ždrijeb im je otvoren praktički do finala...

- Ovo je bilo finale i mi smo pobijedili. Ovoga puta mi smo imali sreće. Volimo igrati lijep nogomet, ali nije to uvijek način kako se pobjeđuje - dodao je Santos.

Quaresma: Hrvati su malo previše pričali

Ovo je kao da smo dobili u finalu, s obzirom na to kako smo igrali i da smo protiv sebe imali sjajnu momčad. No imali smo sreće, rekao je Quaresma, strijelac jedinog gola.

- Važno je da smo vjerovali da ga možemo zabiti. Hrvatski su igrači prije utakmice previše pričali. A nismo ovdje kako bismo pričali, nego igrali - dodao je Quaresma.

Jedan od igrača koji je preokrenuo tijek utakmice je i mladi Renato Sanchez, koji je proglašen za igrača utakmice.

Santos ga je uveo u 49. minuti.

- Naravno da sam sretan. Ovo je nevjerojatan trenutak. Lijepo je biti ovdje i uživati s ovim igračima - rekao je Sanchez.

Anketa: Tko je kriv za poraz?

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Snygging 26.06.2016.

    Prve tri utekmice igrali smo najljepši nogomet od Hrvatske samostalnosti... ljepši nego 98.g. čak. Okomit, pun trke, ubojit, kratki pasovi, korištenje sredine terena i bokova kakvo se samo može poželjeti... Naročito prvih 70 minuta protiv Češke.. A ono sinoć je sr... od nogometa gjde sredine (gdje smo najjači) nismo ni imali. Luka igrao između Vide i Čorluke, neko prebacivanje i preskakanje igre i slične gluposti a ebeni Portugal se s loptom nije sastao jer nemaju igre gore od nas.. Ne može se dobiti tekma vračanjem lopte do svog šesnesterca. Par puta kad su Luka ili Badelj iskoristili slobodan prostor ispred sebe i povukli desetak metara loptu, tad smo i zaprijetili a to je bilo prerijetko.. I Češka i Turska su tri puta jače i više pokazale od Portugala a naši se ukakali umjesto da igraju svoju igru. Onaj tupan ne zna izvuči ni Mandžukića ni Strinića a vidi da su beskorisni i nikakve koristi od njih. Čitam strane portale proglasili ovo najdosadnijom tekmom na EP s punim pravom..

  • Samo pošteno 26.06.2016.

    Da je Hrvatska igrala u prve tri utakmice kao sinoc vjerujem da ni boda nebi uzeli. Sve u svemu zasluzeno smo ispali.

  • anita6 26.06.2016.

    pa kad ce nam vise doc jedan trener kako treba ..sa ovim igracima i ovom kvalitetom koju hr ima mogla bi osvojit sv prvenstvo ..da imamo trenera kao sto Je jedan talijanski conte ljudi moji gdje bi nam Bio kraj ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare