To je to što me zanima!

Hrvatska je opet razbila Srbiju za finale Svjetskog prvenstva!

Izabranici Marija Sirotića u boju za zlato očekuje Njemačku koju je ranije uvjerljivo pobijedila u Kopenhagenu
Vidi originalni članak

Tri dana nakon pobjede u grupnoj fazi (31-16), hrvatska rukometna reprezentacija gluhih još je uvjerljivije svladala Srbiju u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kopenhagenu. Bilo je čak +17 (30-13).

O dominaciji Hrvatske najbolje govori podatak da je sačuvala mrežu netaknutom čak 18 i pol minuta, kad je na semaforu bilo 9-0. Na poluvrijeme se otišlo s nestvarnih 20-4, a do kraja su "tihi pakleni" ipak malo pustili gas i dozvolili protivniku da malo popravi dojam.

Najbolji strijelac momčadi koju vodi Mario Sirotić bio je Tomislav Bošnjak s osam golova, koji je i najbolji strijelac SP-a. Marjan Turković dodao je četiri.

- Rezultat možda nije realan, većina igrača Srbije su ozlijeđeni, znali su da bi nas teško pobijedili i odlučili su se čuvati za utakmicu za treće mjesto. Mi smo i unatoč tome odigrali zrelu utakmicu, svi su dobili priliku i nadamo se da dobru igru možemo pokazati i sutra u finalu pa tko god protivnik bio - rekao je kondicijski trener Hrvatske Jakov Previšić.

- Odradili smo dobru i kvalitetnu utakmicu, što je izbornik od nas i tražio. Sutra igramo finale, protiv Turske ili Njemačke, ovisno o tome tko bude bolji u njihovom međusobnom susretu. Nadamo se da ćemo osvojiti treće uzastopno zlato na Svjetskom prvenstvu - kazao je Kristijan Živković.

Njemačka je u drugom polufinalu pobijedila Tursku 29-27. Obje te selekcije Hrvatska je uvjerljivo pobjeđivala, Nijemce devet razlike (28-19), Turke +15 (34-19). Osim njih, pali su i domaćini Danci 11 razlike (31-20). Kamerun se nije pojavio na Mundijalu, kao ni Kenija, koja nije dobila vizu.

Hrvatska je aktualni olimpijski, svjetski i europski prvak u rukometu za gluhe, osvajač 12 medalja na velikim natjecanjima. Finale je u subotu od 16 sati.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • anniviivve54321 14.07.2023.

    Kako god okreneš, prekodrinci ne mogu bez oluje.

  • metallica 14.07.2023.

    Svaka čast

  • Svetac_1_1 14.07.2023.

    Pa kad su toliko uspješni zašto se o njima ne piše, zašto se te dečke ne dočekuje s glazbom i sa tisućama navijača sa ogromnom paradom i pozornicom, zašto se njihove utakmice ne najavljuju danima unaprijed i ne prenose se na tv-u, zašto, zašto zašto?

Komentiraj...
Vidi sve komentare