To je to što me zanima!

Hrvatska je srušila Srbiju! Sad Belgija za povratak u Diviziju I

Hrvatska hokejaška reprezentacija nastavlja sa sjajnim predstavama na Svjetskom prvenstvu Divizije IIA. U 4. smo kolu pobijedili Srbiju sa 6-4 i zasjeli na prvo mjesto
Vidi originalni članak

John Hećimović dan prije utakmice protiv Srbije svratio je do obitelji u Liku na ručak. Nakon što se dobro najeo, vratio se u Zagreb i zabio Srbiji. Hrvatska je slavila 6-4 i zasjela na prvo mjesto ljestvice s maksimalnih 12 bodova nakon četiri kola.

Ključna utakmica čeka nas u subotu u 20.15 sati. Pobjeda protiv Belgije, koja je danas izgubila od Australije 3-1, vratila bi nas u Diviziju IB. Protiv Belgije čak možemo izgubiti i biti prvi, ali to ne smije biti u regularnom dijelu utakmice.

- Gledali smo Belgiju protiv Australije i njihov poraz. Bez obzira na to, Belgijci su pokazali da su dobri. Imaju strašan prvi napad, no u Zagrebu s njima ne bismo trebali imati većih problema. Igrao sam za Hrvatsku i prije godinu dana na SP-u u Islandu i mogu reći da smo sad puno bolja reprezentacija. Trener Don MacLean nas je odlično posložio - rekao je Kenny MacAulay. 

Iako rezultat protiv Srba izgleda tijesan, nije baš tako bilo. Hrvatski hokejaši pomeli su Srbiju na početku i poveli 4-0. Uslijedilo je opuštanje koje gosti kažnjavaju i vraćaju se na 4-3. No potom smo se pribrali i na kraju zasluženo dobili.

Joel Prpich zabio je dva gola, a po jedan su zabili Borna Rendulić, Kenny MacAulay, John Hećimović i Tadija Mirić.

Svjetsko prvenstvo Divizije IIA, 4. kolo:

Hrvatska - Srbija 6-4

Idi na 24sata

Komentari 34

  • ecimir 20.04.2013.

    HAHA, naslov je na mjestu Hrvatska srušila Srbiju. Kad je pisalo da je Srbija došla u Zagreb, onda je bilo komentara da je nogometna repka došla Zagreb, sad ne vidim nijedan komentar da se žali na naslov.

  • PETAR_20 20.04.2013.

    Blood-pogledao sam skračenu snimku Vašeg jučerašnjeg ogleda s Austrijom, mogu priznati u ovom jezgrovitom snimku, da ste igrali perfektno i moram priznati, da ste me iznenadili igrom, jednostavnošću i preciznošću, iskoristili ste sve što se moglo, a i Swette nije bio na svom nivou kod 2 pogotka (2 i 3),vidi se da je "odmor", šteta što Sabolič nije iskoristio kontru?, samo malo pak podignuti, šteta!! Mislim da i danas igrate još jednu u Mariboru?? Rezultat od 5:2 je čist kao suza!! Bravo!!

  • PETAR_20 20.04.2013.

    Sinoć je tekma bila na nivou ove lige, taman za uvježbavanje svih igrača i linija, zbog toga je i bilo dosta nerealiziranih pogodaka iz prilika koje su se morale realizirati?!, ali, kako mi "umiremo u ljepoti igre", onda se događa što jest, ne treba to gledati tragično,( bilo bi da nismo pobijedili?), taj "problem" je imao i Medveščak u EBELU!! Zadovoljan sam prikazanom igrom, naročito, s vrlo čistim izraženim situacijama za gol, šteta što pola toga nije ušlo, jer bi igrači otklonili problem-"stres situacije kod postizanja gola"-a to je najbitniji faktor kod svakog strijelca u bilo kojem sportu!! Srbi su pružili dostojan otpor, golman im je vrlo elastičan i s jako dobrim refleksima, bez obzira na njegovu "korpulentnost" na golu, zanemarimo par "ispada", ostatak momčadi je pametno ispred golmana zatvarao pristup golu s bočnih pozicija "u valovima" jedan iza drugog, tako da proboj kroz sredinu koja se je pokazala na trenutak u našu korist prema realizaciji je brzo bila pokrivena s njihove strane realno, a nama je stvaralo probleme??!! Protočnost i brzina paka nam je bila dobra, takvu igru, moramo odigrati večeras protiv Belgije i "ubiti" ih tempom što dužom igrom bez prekida s "letećim izmjenama", gdje njihov trener neće moći naći odgovor na naše igrače i raspored igre, to je rješenje uspjeha, a opet ćemo imati bezbroj šansi, e sad je pitanje samo, realizacija i koncentracija u realizaciji, što jednostavnije to bolje bez puno razmišljanja!! Rendulić je dostojna zamjena za Zanoškog, čak u igri "one on one" s golmanom, ima jaći "gaz" i elastičnost nogu u hvatanju zaleta a i bolje baratanje pakom, lijevo-desno, to je jako dobro svladao, za svaku pohvalu!! Bravo Borna, čestitam!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare