To je to što me zanima!

Hrvatska još uvijek čeka da prorade Pero i Lacković

Hrvatska je osigurala plasman u drugi krug, no našoj momčadi jako nedostaje pravi napadački učinak najčešće odlične vanjske linije
Vidi originalni članak

Povratak nakon operacije koljena ne ide željenim tijekom, Blaženko Lacković je gotovo pet mjeseci bio izvan parketa i u njegovoj se igri osjeti da ga to pomalo “štopa”. Nedostaju njegovi nebeski skokovi i topovski šutevi s deset metara. Jasno je i izborniku Lini Červaru da bez Lackovića hrvatska reprezentacija nije tako ubojita, nedostajao je njegov napadački učinak na SP-u u Njemačkoj prošle godine, a ni sada Lino nije baš zadovoljan.
- Lac se nije baš u potpunosti uspio vratiti u pravu formu, to je jedan od razloga lošije igre naše vanjske linije. No ipak sam zadovoljan kako je odigrao protiv Čeha - ističe izbornik Lino Červar, a Blaženko Lacković ne bježi od istine.
- Osjećam se sasvim dobro, stvarno nemam nikakvih problema ali... - rekao je nakon pobjede u 2. kolu nad Česima (30-26) Blaž Lacković i skrušeno dodao:
- Ma previše sam toga zapucao danas. Nadam se samo da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje, bitno je samo da uđemo u pravi ritam. Sve je dobro dok pobjeđujemo.
Lacković je u prvoj utakmici protiv Poljaka igrao samo šest minuta (šut 1/2), protiv Čeha je dobio punih 30 minuta i zabio pet golova iz 12 pokušaja (42% šuta). U prvom poluvremenu je zabio četiri gola, u drugom samo jedan. Daleko je to od njegovih najboljih partija, kad je svojim golovima nosio igru naše reprezentacije.
- Protiv Čeha smo utakmicu samo odradili. To nam ne ide na čast, ali pobijedili smo, uzeli dva boda i osigurali plasman u drugi krug. Sad imamo dan odmora i potom Slovence. U drugom krugu ćemo morati dati puno više, nadam se samo da će do tada sve sjesti na svoje mjesto - zaključio je Blaženko Lacković.

METLIČIĆ: ŠUT S VANJSKIH POZICIJA NAM JE UŽASAN
Napadačkim se učinkom ne može “pohvaliti” ni kapetan Petar Metličić. Pero je Poljacima zabio dva gola iz sedam pokušaja (29% šuta), a Česima također dva iz šest pokušaja (33% šuta).
- Šut s vanjskih pozicija nam je užasan, to definitivno nije dobro - kaže Metličić koji odrađuje veliki posao u obrani:
- Ritam utakmica u klubovima i reprezentaciji je sulud, igrači se nemilice troše. Nadam se samo da ćemo proraditi u završnici.

JUNAK
IVANO BALIĆ - Dva je mjeseca zbog ozljede trbušnog zida pauzirao, no genijalcu to ne predstavlja nikakv problem. Naša igra bez njega je nezamisliva.
ANTIJUNACI
CIJELA VANJSKA LINIJA - Vanjska je linija jako podbacila. Nedostaju nam njihovi golovi, bez njihovog pravog angažmana ne možemo računati na pravi rezultat.

STRIJELCI
1. I. Balić                šut 13/19, 13 golova
2. Z. Horvat           šut 10/12, 12 golova
3. D. Duvnjak         šut 8/12, 8 golova
4. B. Lacković       šut 6/14, 6 golova...

Idi na 24sata

Komentari 14

  • gremljin 20.01.2008.

    mali hans kad me već toliko vučeš za ta slova, onda skuži već jednom da Lac ima slomljen prst ( jel netko to prespaval) , a i uz te probleme vuče ozljedu iz bundes-lige gdje je igrao u nešto sitnih minuta u pola prvenstva kaj je već prošlo im; Pero radi u obrani 90% kaj ti nisi ni skužil, to je sada očito. Žao mi je kaj opet moram biti ovako nesrdačan, NO DAJ NAUČI GLEDATI

  • lidl 20.01.2008.

    ŠTO SE TIČE PERE SLAŽEM SE, ALI ŠTA LACKOVIĆU FALI??? BOLJE NEK VORI PRORADI...

  • appice 20.01.2008.

    koji ste vi debili, koga briga jer postoje bekovi ili ne u rukometu, mi pobjeđujemo sa ili bez vanjske linije no činjenica je da i lacković i metličić nemaju neki postotak šuta, ali vidi se da nije bitno.A vi kaj se preprucavate oko pizdarija odite na neki debilni forum i tam raspravljajte s klincima o pravilima rukometa ili ih proučite sami.

Komentiraj...
Vidi sve komentare