To je to što me zanima!

Hrvatska korak do finala: Sada želimo otići do kraja!

Prvi cilj, polufinale, Hrvatska je već ostvarila. U petak navečer, u 19.30 sati, protiv Crnogoraca kreću prema drugom - europskom zlatu
Vidi originalni članak

Već nekoliko sekundi nakon pobjede protiv Talijana, polufinale, koji je bio jedini pravi cilj Hrvatske na EP-u, zamijenio je drugi.
- Želimo otići do kraja, nakon naslova svjetskog prvaka, postati i prvaci Europe - jedan za drugim govorili su naši vaterpolisti, a prva od dvije prepreke na tom putu u petak navečer (19.30) će biti Crna Gora. Iako nas u nekoj službenoj utakmici nikad nisu pobijedili, iako su vjerojatno bolji izbor od Srbije i Mađarske, naš izbornik Ratko Rudić i te kako ih respektira:
- Mene igra Crne Gore ni najmanje nije iznenadila i po svemu prikazanom zaslužili su da osvoje prvo mjesto u skupini.
A ako najbolji svjetski trener tvrdi da su zaslužili biti ispred svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika, onda zaista vrijede. No Rudić isto tako zna da, kad je najbitnije, od Hrvatske bolji nije nitko!

CRNOGORCI SE NADAJU TREĆOJ SREĆI
Hrvatska i Crna Gora dosad su se sastali dvaput u službenim utakmicama i oba puta Hrvatska je slavila golovima u posljednjim trenucima. U kvalifikacijama za ovo Europsko prvenstvo, koje se igralo u Dubrovniku, Teo Đogaš zabio je za pobjedu četiri sekunde prije kraja, a na EP-u prije nekoliko dana Bošković je pogodio iz peterca samo sekundu prije isteka vremena. Crnogorci su uvjereni da je došlo njihovo vrijeme, a argument im i nije baš nešto. Nadaju se “trećoj sreći”.

SRBIJA I MAĐARSKA UVIJEK U FINALU
U drugom polufinalnom dvoboju sastat će se dvije najtrofejnije svjetske vaterpolske reprezentacije u posljednjih deset godina - Srbija i Mađarska. Njihova posljednja četiri susreta bila su u finalima najvećih natjecanja, a samo jedan je završio pobjedom s više od gola razlike. Srbija je slavila u finalu prošlog Europskog prvenstva (9-8), u finalu prošlogodišnje Svjetske lige (9-6) i finalu posljednjeg SP-a (8-7), a Mađarska je slavila u finalu Olimpijskih igara (8-7).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare