To je to što me zanima!

Hrvatska na EP - ugodna i neugodna iznenađenja

Uz 10. strijelca EP-a Marka Popovića pozitivno su reagirali Barać i Rozić, dok je trojka Markota - Ukić - Tomas jednostavno morala dati više
Vidi originalni članak

Još jedno Europsko prvenstvo u košarci je završeno, još jednom Hrvatska je ostala 'kratka' u borbi za medalje. Ipak, ostvareni rezultat najveći je doseg naše reprezentacije u posljednjih deset godina. Šesto mjesto nudi priliku da kroz dodatne kvalifikacije Hrvatska izbori nastup u Pekingu 2008. i stoga je treba prihvatiti procjene koje govore kako je nastup Repešine momčadi u Španjolskoj bio - uspješan.
A koliko su uspješni bili hrvatski košarkaši pojedinačno? Među 25 najboljih strijelaca prvenstva imamo jednog igrača (Popović na 10. mjestu s 13.1 u prosjeku), među skakačima također samo jednog (Kasun na 12. mjestu s 5.5 po utakmici). Nakon devet odigranih utakmica, jasno je jedino da nitko nije oduševio. Evo pregleda onih koji su odigrali bolje, odnosno lošije no što je hrvatska košarkaška javnost očekivala...









UGODNO IZNENADILI
1. Stanko Barać - Dečko kojemu je EP “kaljenje” i za kojeg je izbornik ranije rekao da bi bio zadovoljan da igra ne pada kad je on na parketu, odigrao je nekoliko vrlo dobrih utakmica

2. Marin Rozić - Rozić je na širem popisu kandidata i u skupini onih koji su se morali krvavo izboriti za svoje mjesto u momčadi. Ne samo da je izborio mjesto, nego je igrao sve bolje i bolje.

3. Marko Popović - Pop se žrtvovao za momčad, igrao na poziciji koja nije njegova prirodna te u najvažnijoj utakmici protiv Francuske odveo momčad do pobjede.

NEUGODNO IZNENADILI
1. Damir Markota - Markota je potpuno podbacio. Umjesto da bude jedan od nositelja igre, što po svojoj igračkoj kvaliteti i fizičkim predispozicijama treba biti, on je bio marginalac.

2. Marko Tomas - Niti je bio bek šuter, šutirao je 11-33 trice, niti je bio dobar u obrani. Jedini popust dobija zbog trice Španjolcima koja nas je držala u životu sve do četvrtfinala.

3. Roko Ukić - U nastavku natjecanja se izgubio i to kad se razigrao Planinić. Ipak, igrač njegovog kalibra ne smije ostati na 14% šuta za tricu. Roko nije opravdao očekivanja.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • stagnacija 19.09.2007.

    Niko nemože osporiti trud i želju košarkaša na EP-u ali tvrditi da su napravljeni vidni pomaci a izgubiti šest utakmica a dobiti tri e baš neznam tko kome pamet soli.

  • lidl 19.09.2007.

    Mene je Kasun razočarao, mogao je dati puno, puno više za repku:-(

  • Zorro 19.09.2007.

    Ko jos gleda taj smijesni sport. Prijebi otisao na sah.

Komentiraj...
Vidi sve komentare