To je to što me zanima!

Hrvatska na SP-u Španjolskoj: Jaki smo, bolji nego na EP-u

Možda su Španjolci i Amerikanci koplje ispred svih, ali nakon njih ide skupina reprezentacija među kojima je i naša, istaknuo je član Pacersa Damjan Rudež...
Vidi originalni članak

Mnogo godina imali smo problema s pozicijom krilnog centra. Damiru Markoti sad se pridružio Dario Šarić. On će biti naše jako oružje na Svjetskom prvenstvu, rekao je Krunoslav Simon.

Šarić je bio i na EP-u prošle godine u Sloveniji, ali tad još u sporednim ulogama.

- Puno je napredovao u odnosu na prošlosezonski EP. U Ciboni se isprofilirao u vrhunskog igrača. Pomak u njegovoj igri je ogroman. Puno će nam značiti u Španjolskoj - istaknuo je Simon.

U Sloveniji je 2013. hrvatska reprezentacija konačno napravila iskorak igranjem u polufinalu i četvrtim mjestom u konačnici.

- Ova je momčad bolja od te prošlogodišnje. Jaki smo, možemo daleko. Osmina finala je minimum - kaže Bojan Bogdanović.

U skupini s Argentinom, Grčkom, Portorikom, Senegalom i Filipinima, osmina finala je zaista minimum. No onda će naši košarkaši na Srbiju, Brazil, Španjolsku ili Francusku.

- Ždrijeb nas nije baš pomazio, ali protiv Litve smo pokazali da se možemo nositi sa svima. Možda su Španjolci i Amerikanci koplje ispred svih, ali nakon njih ide skupina reprezentacija među kojima je i naša - istaknuo je član Pacersa Damjan Rudež.

Košarkaši konačno putuju i s velikim očekivanjima javnosti.

- Sami smo se izborili za to poštovanje. Drago mi je da je ljudima stalo do nas. Nećemo ih razočarati na SP-u - kaže Simon.

Hrvatska otvara SP utakmicom protiv Filipina u subotu u 12:30.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ČILI 30.08.2014.

    hrvatska ipak slabija za crnog pleja iz slovenije, koji je najzaslužniji za četvrto mjesto na ep....

  • kresimirvulic 30.08.2014.

    Hrvatska je iznad svega, samo Bog je od nje veći, a Hrvatski narod preči. Ajmo Hrvatska. :)

  • edomedo 29.08.2014.

    Objektivno- medalja? interesantna je ta euforičnost i taktika "grlom u jagode" pred svako takmičenje, a kada tim izgubi ovi što su ih veličali najviše ih i popljuju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare