To je to što me zanima!

Hrvatska obranom slomila jakog domaćina Španjolsku

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske pobijedila je 11-7 Španjolsku u 2. kolu Europskog prvenstva u Malagi. Izgledalo je puno bolje nego s Mađarima
Vidi originalni članak

Uz obranu koja je na trenutke podsjećala na onu koju je Hrvatska igrala lani u Melbournu, kada smo postali svjetski prvaci, Španjolci nisu imali pravu šansu u ovoj utakmici. Ispred Frane Vićana formiran je jedan neprobojan blok, koji domaćinima Europskog prvenstva nije nudio previše prilika.
Na drugoj strani bazena nemoćni španjolski golman najčešće je bio "na streljani". Udarci Damira Burića, Samira Baraća, Mihe Boškovića i pogotovo Zdeslava Vrdoljaka za njega su bili nezaustavljivi. No još je gore po njega bilo što je 'frcalo' sa svih strana - jedanaest hrvatskih golova zabilo je deset igrača! Jedino je Maro Joković zabio dvaput.
Hrvatska je odmah na startu pokazala da će dominirati ovom utakmicom. Prvih osam minuta "Barakude" su završile s dva gola viška, a već u početnoj fazi druge četvrtine Rudićevi igrači poveli su i 6-2. Malo opuštanje Hrvatske prije poluvremena donijelo je Španjolcima povratak na dva gola minusa, na čemu su uspjeli ostati do 8-6. Kada je Maro Joković lijepo pogodio iz okreta za 10-6, bilo je jasno da će Hrvatska uzeti bodove.
U nedjelju u 18 sati protivnik Hrvatske je Crna Gora.

ŠPANJOLSKA - HRVATSKA 7-11 (2-4, 2-2, 2-3, 2-1)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Knight Cross 08.07.2008.

    najbolji su! E akaj nisu vec igrali protiv Crne Gore???

  • Milka-sib 06.07.2008.

    Iskrene čestitke,momci samo naprijed.

Komentiraj...
Vidi sve komentare