To je to što me zanima!

Hrvatska osvojila dvije bronce prvog dana EP-a u karateu

Viće od 1000 natjecatelja iz 45 zemalja stiglo je u Finsku boriti se za medalje na Europskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Dino Huić i Dominik Šonje uzeli su bronce
Vidi originalni članak

Prvoga dana EP u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u finskom gradu Tampereu Hrvatska je osvojila dvije bronce, a zaslugom kadeta Dine Huića u katama te Dominika Šonjea u borbama do 57 kg. 

Huić je bio drugi pa prvi u svojim kvalifikacijskim skupinama, drugi u polufinalnoj, a u susretu za brončanu medalju bio je bolji od Tarika Salkića iz BiH. 

U borbama u kategoriji do 57 kg Dominik Šonje svladao je Slovenca Isaka Pašića 8-0 i Belgijca Issaka Bouzahzaha s 1-0. Na 'senshu' ili pravilo prvog osvojenog boda, izgubio od kasnijeg finaliste Mađara Bence Devenyija (borba je završila 2-2) pa je u repasažu stigao do bronce minimalnom pobjedom (1-0) nad Ilijom Biljalijem iz Sjeverne Makedonije. 

Na EP u Finskoj koje traje do nedjelje sudjeluje više od tisuću natjecatelja iz 45 zemalja.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bedak11 20.08.2021.

    Najgori sport ikad, isprika za sport. Mozda je okej kao podloga za neki bolji sport kao kick ili mma, al sam po sebi stvarno jako lose

Komentiraj...
Vidi sve komentare