To je to što me zanima!

Hrvatska predvođena Popovićem svladala Iran

U trećoj pripremnoj utakmici uoči puta u Atenu na kvalifikacijski turnir za OI Hrvatska je u Otočcu uvjerljivo pobijedila slabašni Iran 101-79
Vidi originalni članak

Prvi put u povijesti Otočac je ugostio hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju, a tristotinjak ljudi pljeskom je pozdravilo naše košarkaše kad su iz slobodnih bacanja Roka Ukića šest sekundi prije kraja premašili stotku. Talentom siromašnu reprezentaciju Irana, prvaka Azije i sigurnog putnika na OI u Pekingu, izabranici Jasmina Repeše pobijedili su 101- 79.
Prva utakmica trećeg izdanja natjecanja pretenciozno nazvanog Svjetski kup igrala se u teškim uvjetima sparne dvorane, u kojima se najbolje snašao Marko Popović. Zabio je 20 koševa uz savršen šut za tricu 6/6. Uz njega su među našima najefikasniji bili Nicević (14) te Kus i Prkačin (po 13), a Irance je predvodio Mohammad Nikkhah Ahram s 23 koša.
No najinteresantniji dio je incident Jasmina Repeše u posljednjoj četvrtini. Izbornik je opsovao suca Srđana Dožaija, koji ga je smjesta isključio, a momčad je dalje vodio Dražen Anzulović.
- Vidio sam dosta dobrih stvari, ali i puno toga što treba popraviti ako želimo napraviti rezultat u Ateni. U obrani trebamo raditi veći pritisak na dodavanja, a najveći nam je problem tranzicijska obrana. Dopuštamo previše koševa iz kontranapada - rekao je Repeša nakon što se ispričao za incident. Od 16 igrača u Otočcu nisu zaigrali Rozić, Planinić, Barać i Lončar, uglavnom zbog manjih problema s ozljedama.
U srijedu i četvrtak Hrvatska će u Crikvenici odigrati dvije utakmice protiv Australije, obje s početkom u 21 sat.

Hrvatska - Iran 101:79 (25:16, 27:14, 21:17, 28:32)
Suci: Dožai, Anzulović, Štrok
Hrvatska: Ukić 10, Kus 13, Popović 20, Longin 3, Prkačin 13, Tomas, Rudež, Nicević 14, Markota 10, Banić 10, Bagarić 6, Tomić 2.
Iran: Rezaee 2, Amini 2, Davari 3, Kamrany 12, Akbari, Zandi, Afagh 11, S’Bnejad 2, Sahakian 6, Kardoust 3, Nikkhah 23, Ehadadi 15

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare