To je to što me zanima!

Grci kaznili oslabljenu ekipu Hrvatske: Prvi Perasov poraz

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je prvu utakmicu pod vodstvom novog izbornika Velimira Perasovića. U Areni je Grčka u završnici došla do slavlja 72-70
Vidi originalni članak

Nakon deset uzastopnih pobjeda pod vodstvom Velimira Perasovića, hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je prvi poraz. Grčka je u drugom kolu EuroBasketa slavila u napetoj završnici 72-70 iako je oko 35 minuta Hrvatska bila u dobitničkoj poziciji.

U momčadi domaćina nije bilo Bojana Bogdanovića kojem su liječnici zabranili nastup zbog blažeg potresa mozga u utakmici protiv Slovenije, ali mu nisu mogli zabraniti i dolazak na klupu. To se nije osjetilo na početku utakmice, ali jest na kraju, u odlučujućim trenucima, kad ne nedostajalo svježine.

Već na samom startu Hrvatska se preko Šarića i Drapera odvojila na lijepih +5. Kad su se tome priključili Ukić i Simon, koji je ponovno bio najraspoloženiji hrvatski pojedinac, nakon prve četvrtine imali smo 18-11.

Spanoulis je držao Grke na pristojnom odstojanju u drugoj dionici, spustili su se gosti na 27-24, ali nove dvije trice Simona donijele su nam velikih 33-26 minutu prije kraja poluvremena. U samom finišu Grčka je smanjila na -5.

Trica je bila glavni adut Hrvata u nastavku utakmice, u manje od pet minuta nastavka zabili smo ih četiri od četiri pokušaja (od čega dvije Hezonjine) i odlijepili se na 49-39. Iako ih je publika ometala u svakom napadu, Grci se nisu predali i do kraja četvrtine smanjili su na -6.

Ali tu nisu stali. Skraćena rotacija Hrvatske došla je na naplatu u zadnjih deset minuta, a Grci su nam prodali nekoliko kontri i došli do vodstva četiri minute prije kraja. Hrvatska je preko Hezonje vratila prednost, ali potom su Grci napravili novu seriju 6-0 i praktički osigurali pobjedu.

Kruno Simon imao je dva slobodna bacanja tri sekunde prije kraja. Prvo je pogodio, drugo namjerno promašio i potom imao šut za produžetak, ali lopta je ostala na obruču i bodovi su otišli gostima.

Simon je na kraju ponovno bio najbolji pojedinac Hrvatske s 18 koševa i pet skokova, a pratio ga je Žorić s 14 koševa. Dario Šarić ubacio je 11. Kog Grka Spanoulis je imao 16 poena, Printezis 13, Bourousis 10.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u utorak u 21 sat protiv Makedonije. Ponedjeljak je dan odmora za sve momačdi zagrebačke skupine.

EuroBasket 2015., skupina C, 2. kolo:

  • Grčka - Hrvatska 72-70 (13-18, 15-15, 23-24, 21-13)

Skupina A (Montpellier)

  • Rusija - Finska 79-82
  • Finska - Izrael 66-79
  • Bosna i Hercegovina - Francuska 54-81

Skupina B (Berlin)

  • Srbija - Njemačka 68-66
  • Island - Italija 64-71
  • Turska - Španjolska 77-104

Skupina C (Zagreb)

  • Nizozemska - Makedonija 71-78
  • Slovenija - Gruzija 79-68
  • Grčka - Hrvatska 72-70

Skupina D (Riga)

  • Estonija - Belgija 55-84
  • Latvija - Litva 49-68
  • Ukrajina - Češka 64-78
Idi na 24sata

Komentari 272

  • NEOPISIVO 07.09.2015.

    Dvostruka mjerila. perasović je lošim vođenjem ekipe u finišu utakmice pokazao puno više nestručnosti nego Niko Kovač, pa ispada junak. Gubitak od Grčke će nam u daljnjoj fazi donijeti mnogo teže protivnike, a što znači rano ispadanje, a Nikin gubitak neće imati za posljedicu ne odlazak na europsko prvenstvo. Tu se vidi kao zločesti novinari manipuliraju sa naivcima, koji ne razmišljaju svojom glavom, već ko ovce zagovaraju neargumentirane tuđe stavove. Inače Niku su pokopali Mandžo i Srna, a ne loš izbor igrača i loša taktika. A pametnjkovićima na znanje, Srna i Mandžo igraju već desetak godina gotovo sve utakmice i bilo koji selektor ih ne bi izostavio na ovim utakmicama. Zato, pamet u glavu, a ne nasjedati manipulatorima.

  • ČILI 07.09.2015.

    srbija sa šutom oko 30% dobila domaćina...trojke 30-4...

  • daljinac 07.09.2015.

    Šteta što smo izgubili. Simon odličan bez obzira što je promašio odlučujući šut, Žorić odličan i veliki borac, Tomić pakuj kofere i pa - pa ( zar mu nije bilo ispod koša zakucati nego polagati i promašiti), Ukić pakovanje radovanje ( pa - pa), Hezonja ishitren i samo na momente dobar kao i Šarić ( silazna putanja ), Draper nezna pogoditi koš već duže vremena, Rudež izgubljen u prostoru i vremenu isto kao i Stipe .....Perasović napravio nekoliko možda i presudnih grešaka oko rotacije igrača. Nedostajali su očigledno Bojan i Tomas.Šta je tu je idemo dalje !

Komentiraj...
Vidi sve komentare