To je to što me zanima!

Hrvatska rekorderka prelomila: Odsad nastupam za Njemačku

Samo pet mjeseci nakon rođenja djeteta postala je prvakinja Hrvatske na 10.000 metara, a život ju je odveo u Njemačku. I suprug Sebastian bavi se atletikom, a žele nastupati pod istom zastavom
Vidi originalni članak

Kristina Hendel (25), djevojački Božić, ovu nedjelju posljednji će put nastupiti za Hrvatsku na maratonu u Hamburgu. Atletičarku rodom iz Zagreba srce je prije šest godina odvelo u Njemačku. Udala se za Nijemca Sebastiana Hendela (26), također atletičara.

- Sad je samo pitanje kad će se dva saveza dogovoriti oko moje ispisnice. I dalje bih ostala nastupati za Dinamo Zrinjevac, ali bih na sljedećim velikim natjecanjima nastupala za Njemačku - rekla je Kristina.

Za kraj, kaže, želi istrčati novi hrvatski rekord u maratonu.

- Zasad je on u vlasništvu Lise Nemec koja ima dvije minute bolji rezultat. Bilo bi lijepo imati u vlasništvu još jedan hrvatski rekord nakon onoga na 3000 metara sa zaprekama - rekla je, prenosi Večernji list.

Višestruka je prvakinja Hrvatske u trčanju na srednje pruge, posvetila se u međuvremenu i dužim dionicama. Svega pet mjeseci nakon što je rodila postala je državna prvakinja na 10.000 metara i debelo istrčala ispod norme za Europsko prvenstvo do 23 godine.

Europsko prvenstvo za seniore održava se ovog kolovoza upravo u Njemačkoj, u Münchenu. A rok za prijave je 3. svibnja. Dotad bi trebala riješiti sve papire.

- Ako sad ne dobijem njemačko državljanstvo, neću odustati. Želja mi je nastupati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. u dresu Njemačke. Ako sad ne dobijem državljanstvo Njemačke, sigurno ću propustiti München. Za Hrvatsku više neću nastupati, Hamburg je moj posljednji maraton za Lijepu Našu - odlučna je Kristina.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S WRC ZVIJEZDOM ADRIENOM FOURMAUXOM

Idi na 24sata

Komentari 26

  • NIKE 22.04.2022.

    Mala smo država i ne možemo svaku sportsku disciplinu jednako njegovati, novaca nema za sve, a korupcija također kumuje.

  • ferata 22.04.2022.

    pametno

  • mijo pics penal 22.04.2022.

    zašto ne DR KONGOTamo puste lavicu i naganja te 10000 mi rekord zajamčenu njemačkoj samo kobase i pivabuš došla s 120 kg nazad u RH odi u DR KONGO

Komentiraj...
Vidi sve komentare