To je to što me zanima!

Hrvatska senzacija: Žižić kod LeBrona, borit će se za naslov

Ante će biti dio visoke linije Cavsa s kojom će LeBron James i ove godine napadati naslov. Ključna dva visoka igrača ostaju Thompson i Love, a Žižić bi trebao biti prva 'backup' opcija pod košem
Vidi originalni članak

Ante Žižić (20) dio je najvećeg, 'blockbuster' tradea u NBA ligi.

Nezadovoljni Kyrie Irving trejdan je u Boston Celticse za Isaiah Thomasa, Crowdera i Žižića plus pick Brooklyn Netsa na idućem draftu, a to će gotovo sigurno biti Top 5 pick jer je to jedna od najgorih momčadi lige u ovom trenutku.

Tako će hrvatski centar činiti visoku liniju Cleveland Cavaliersa s kojom će LeBron James i ove godine napadati naslov prvaka. Ključna dva visoka igrača ostaju Tristan Thompson i Kevin Love, a Žižić bi trebao biti prva 'backup' opcija pod košem. Konkurencija mu je pet godina stariji Walter Tavares.

Žižića su Celticsi izabrali kao 23. izbor na draftu, ali nije za njih odigrao niti jednu službenu utakmicu. Prošlu sezonu započeo je u Ciboni i do prijelaza u tursku Darušafaku u prosincu, bio je najbolji igrač s prosjekom od 20 koševa i 9,2 skoka u utakmicama ABA lige.

U Darušafaki ga je vodio bivši trener Clevelanda David Blatt, pod čijim je vodstvom sakupio 21 nastup u turskom prvenstvu i 20 utakmica u Euroligi.

Kyrie Irving tako je dobio što je htio, otišao je iz Clevelanda nezadovoljan ulogom drugog čovjeka pored LeBrona Jamesa.

- Kyrie je jedan od najboljih strijelaca NBA ligi. Dokazao se na najvišoj razini, u NBA finalima zadnje tri godine. Bio je prvak, osvajač olimpijske zlatne medalje, četiri puta član All-Stars momčadi - izjavio je predsjednik Celticsa Danny Ainge.

A zahvaljujući rasporedu NBA lige, Kyrie će već u prvoj utakmici nove sezone imati priliku u zelenom dresu srušiti svoj dojučerašnji klub. Naime, već prve večeri nove NBA sezone igraju se dvije fantastične utakmice - Cleveland doma protiv Bostona i novi Houston s Chrisom Paulom protiv Golden State Warriorsa u gostima.

- Zbog svega što je Kyrie postigao, mislimo da su najbolje godine ispred njega - dodao je predsjednik Celticsa.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • DraženMuhvić 24.08.2017.

    U rotaciji visokih igrača zaboravili ste napisati i ovoga: Channing Frye. Lik može skočiti, obrambeno jak, a u napadu tricama razvlači protivnika. Uz ogromno iskustvo koje ima, znači da će Ante biti tek četvrti ili peti u rotaciji...

  • nikluk20 23.08.2017.

    naigrati će se....nikada....

  • Luud Van Nistelsvoj 23.08.2017.

    haha čuj "loš posao Bostona" XDD loš posao dobiti jednog od najboljih u ligi te 25god Irvinga za 30god Thomasa kojemu bi morali dati max sljedeće sezone a svojom visinom je jednostavno liability u playoffu koliko god on bio dobar skorerski Irving je svejedno jači igrač i upgrade za Boston. Crowder im ne treba jer imaju sada tu već Haywarda i Browna i Tatuma. Pick Netsa neće odmoći ni pomoći nikome short term jer Boston ide na osvajanje sada, kao i Cleveland ovu zadnju sezonu prije nego LeHelpme ode i svejedno imaju još pick Lakersa. dobar trade za obje ekipe. I bit će fora gledati Boston - Cle još više sada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare