To je to što me zanima!

Hrvatska koprodukcija: Srna ubacio, Eduardo zabio Zenitu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nogometaši Šahtara slavili su protiv Zenita 3-1 u prijateljskoj utakmici. Eduardo da Silva zabio je posljednji gol na utakmici nakon sjajnog dodavanja kapetana Srne...
Vidi originalni članak

Šahtar i Zenit odigrali su prijateljsku utakmicu na pripremama u Dubaiju. Ukrajinski klub slavio je 3-1, a posljednji gol zabio je Eduardo da Silva i to na dodavanje kapetana Darija Srne. Šahtar je poveo golom Henriha Mhitarjana u 21. minuti. Rusi su izjednačili nakon lukavog slobodnog udarca koji su igrači Zenita izveli na brzinu.

Prvi koji se žalio na taj potez bio je Luiz Adriano, autor jednog od najsramotnijih golova u Ligi prvaka protiv Nordsjaellanda. Dok su igrači Šahtara namještali "živi zid", Zenit je brzo izveo slobodnjak, a Žirjanov je zabio za 1-1.

No nije to pomoglo Rusima. Šahtar je bio puno bolji i prije odlaska na odmor Mhitarjan je zabio svoj drugi gol na utakmici. Zanimljivo, u jednoj situaciji i sudac je bio jedan od igrača Šahtara. Naime, poskliznuo se i faulirao Zenitovog igrača.

Eduardo da Silva samo je potvrdio pobjedu ukrajinske momčadi 10 minuta prije kraja utakmice. Ušao je hrvatski napadač u igru u 72. minuti, a samo osam minuta kasnije lijepo je zabio glavom na savršeno ubacivanje Srne s desne strane. 

Prijateljska utakmica:

Šahtar - Zenit 3-1 (Mhitarjan (2), Eduardo / Žirjanov)

Idi na 24sata

Komentari 19

  • kiki1984_1 23.01.2013.

    steta za naseg dudua da nigdje nije standardan..mozda da ode u bundesligu negdje u neki klub iz sredine poretka!

  • LoVe_hOuSe 23.01.2013.

    Shaktar od svih klubova s podrucija Rusije i Ukrajine je najperspektivniji.I stvarno ga je ugodno i za gledat i igraju moderni nogomet.Naspram razlike Zenita ili Anzi ja koji su silne novce dali za pojacanja a i nevide se. Samo Hulk imam dojam da mu je ovo najveca pogreska u karijeri jer je on igrac bio velikih dometa...ali cini se da ce ostati samo na ovo bio.Nemozes s novcima uvjek sve kupiti.

  • bezinspiracije 23.01.2013.

    Super. Baš mi je drago.

Komentiraj...
Vidi sve komentare