To je to što me zanima!

Hrvatska u drami dobila Litvu: Briljantni Šarić ubacio im je 28

Pet sekundi prije kraja Hrvatska je imala 82:80 i uspjela obraniti prednost, no sa zvukom sirene suci su označili prekršaj za slobodna bacanja Litve koje oni nisu iskoristili
Vidi originalni članak

Hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala je još jednu odličnu utakmicu na pripremnom turniru u Orleansu. Nakon što su jučer pobijedili domaćina Francusku 92:87, večeras su bili bolji i od moćne Litve 82:80.

Hrvatska: Bogdanović 21, Simon 9, Šarić 28, 9sk, Planinić 4, Mavra, Popović 3, Krušlin 3, Tomas 2, Bender 5, Ramljak 2, Buva 5, Zubčić.

Litva: Kalnietis 5, Maciulis 12, Valanciunas 12, Mentiejunas 5, Milaknis, Gecevicius 6, Girdziunas, Kuzminskas 21, Bendzius, Lekavicius 7, Gudaitis 2, Ulanovas 10.

Dominacija u prvom poluvremenu okrunjena je sa sedam koševa prednosti, a u trećoj četvrtini tricom raspucanog Bogdanovića povisili smo i na +13. U nastavku utakmice protivnik se pribrao pa postepeno smanjivao zaostatak čime su u posljednju četvrtinu ušli uz samo četiri poena minusa (62:58).

Šest i pol minuta prije kraja Litavci su stigli na samo koš zaostatka kada je naš izbornik Aco Petrović izgubio živce poslije dosuđenog faula pod našim košem.

Pri 65:64 za nas igrač utakmice Dario Šarić uzvratio je s četiri poena u nizu za bijeg na 69-66, a onda je i Bojan Bogdanović pogodio tricu za 72:66 pet minuta prije kraja.

Pet sekundi prije kraja Hrvatska je imala 82:80 i uspjela obraniti prednost, no sa zvukom sirene suci su označili prekršaj za slobodna bacanja Litve koje oni nisu iskoristili. Mačiulis je pokušao tricom donijeti pobjedu Litvi, no nije bio precizan, pod hrvatskim obručem do lopte je stigao Valančiunas koji je, po mišljenju sudaca, u posljednjoj sekundi zaustavljen prekršajem Šarića.

No, litvanski je centar promašio oba slobodna bacanja i Hrvatska je sačuvala pobjedu.

Izvrsni Šarić je utakmicu završio sa 28 ubačaja i 9 skokova za 26 minuta, a Bogdanović je dodao 21 poen za 31 minutu. Kod Litve je Mindaugas Kuzminskas postigao 21 pogodak, Jonas Valančiunas je dodao 12 uz 11 skokova.

Roko-Leni Ukić i Luka Žorić nisu bili niti u zapisniku za ovu utakmicu, dok Tomislav Zubčić nije ulazio u igru.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Nemo22 11.08.2017.

    Opez Zubčića izbacili. Ma da sam ja na njegovom mjestu,uopće se ne bih više odazivao pozivu za reprezentaciju! Zubčić je polivalentan igrač! Mini Kukoč kako može sve pozicije igrati. Da Bog da ti se netko ozlijedija.....pa bi vidija kako će ti biti potreban baš tip igrača kakav je Zubčić. Tomasa-invalida zadržao????? A šta on može napraviti? I dvokorak mu je preteška zadaća. Hebi se,Aco!!!!!!

  • hadred18 10.08.2017.

    Samo da ne bude ko svake godine, pripremne rasturimo, a na glavnom natjecanju pognemo glavu.

  • Sir_Alex_Ferguson-19 10.08.2017.

    pa ovi su izgubili i od gruzije prije par dana..

Komentiraj...
Vidi sve komentare