Obavijesti

Sport

Komentari 42

Hrvatska u drami dobila Litvu: Briljantni Šarić ubacio im je 28

Hrvatska u drami dobila Litvu: Briljantni Šarić ubacio im je 28
1

Pet sekundi prije kraja Hrvatska je imala 82:80 i uspjela obraniti prednost, no sa zvukom sirene suci su označili prekršaj za slobodna bacanja Litve koje oni nisu iskoristili

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala je još jednu odličnu utakmicu na pripremnom turniru u Orleansu. Nakon što su jučer pobijedili domaćina Francusku 92:87, večeras su bili bolji i od moćne Litve 82:80.

Hrvatska: Bogdanović 21, Simon 9, Šarić 28, 9sk, Planinić 4, Mavra, Popović 3, Krušlin 3, Tomas 2, Bender 5, Ramljak 2, Buva 5, Zubčić.

Litva: Kalnietis 5, Maciulis 12, Valanciunas 12, Mentiejunas 5, Milaknis, Gecevicius 6, Girdziunas, Kuzminskas 21, Bendzius, Lekavicius 7, Gudaitis 2, Ulanovas 10.

Dominacija u prvom poluvremenu okrunjena je sa sedam koševa prednosti, a u trećoj četvrtini tricom raspucanog Bogdanovića povisili smo i na +13. U nastavku utakmice protivnik se pribrao pa postepeno smanjivao zaostatak čime su u posljednju četvrtinu ušli uz samo četiri poena minusa (62:58).

Šest i pol minuta prije kraja Litavci su stigli na samo koš zaostatka kada je naš izbornik Aco Petrović izgubio živce poslije dosuđenog faula pod našim košem.

Pri 65:64 za nas igrač utakmice Dario Šarić uzvratio je s četiri poena u nizu za bijeg na 69-66, a onda je i Bojan Bogdanović pogodio tricu za 72:66 pet minuta prije kraja.

Pet sekundi prije kraja Hrvatska je imala 82:80 i uspjela obraniti prednost, no sa zvukom sirene suci su označili prekršaj za slobodna bacanja Litve koje oni nisu iskoristili. Mačiulis je pokušao tricom donijeti pobjedu Litvi, no nije bio precizan, pod hrvatskim obručem do lopte je stigao Valančiunas koji je, po mišljenju sudaca, u posljednjoj sekundi zaustavljen prekršajem Šarića.

No, litvanski je centar promašio oba slobodna bacanja i Hrvatska je sačuvala pobjedu.

Izvrsni Šarić je utakmicu završio sa 28 ubačaja i 9 skokova za 26 minuta, a Bogdanović je dodao 21 poen za 31 minutu. Kod Litve je Mindaugas Kuzminskas postigao 21 pogodak, Jonas Valančiunas je dodao 12 uz 11 skokova.

Roko-Leni Ukić i Luka Žorić nisu bili niti u zapisniku za ovu utakmicu, dok Tomislav Zubčić nije ulazio u igru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve