To je to što me zanima!

Hrvatski bobisti: Zadnji smo, ali smo živi i zdravi

Nakon svega što je ovdje bilo, sretni smo što smo ostali na stazi, što se nismo prevrnuli, rekao je Ivan Šola nakon što je hrvatski bob završio zadnji
Vidi originalni članak

Na treningu su se prevrnuli, oštetili bob i lakše se ozlijedili, ali Ivan Šola i njegovi gurači nisu odustali od finala.
- Staza je opasna, ali ne bojimo se. Ovo ionako nije sport za plašljivce - rekao je Šola prije nego što su počela natjecanja u bobu u Vancouveru.
Pet posada odmah je odustalo, naši nisu željeli. Još pet ih se okrenulo na stazi i nije uspjelo završiti utrku. A naši su završili dvadeseti. Ili jednostavnije rečeno - zadnji.
- Nakon svega što je ovdje bilo, sretni smo što smo ostali na stazi, što se nismo prevrnuli - rekao je Šola.
Treći put zaredom na Olimpijskim igrama stazom je jurio bob “odjeven” u crveno i bijelo. Lupao je glasnije nego ostali, ali barem je došao do cilja. I cijela posada živa je i zdrava.
U Salt Lake Cityju 2002. hrvatski bob bio je 26., četiri godine poslije u Torinu 23. Konstantno napreduju.
- S milijun eura proračuna bili bismo među 10 - rekao je Šola prije ZOI-ja. Ovim ritmom, a bez milijuna eura, “kockasti” bob mogao bi među deset 2026. godine. Uporni Šola tad će imati 65, možda i nije previše.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mrki100 28.02.2010.

    Nemate muda.....

  • praetorian982 28.02.2010.

    Svaka čast!! Vi predstavljate olimpijski duh, ne odustajete i trebali bi vam povećat financije.. Nije mi ni jedne kune žao, nek vam i mi plaćamo boravak..

  • crashimir 28.02.2010.

    bar imamo najlijepši bolid :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare