To je to što me zanima!

Hrvatski dragulj: Luka Modrić kao junak iz stripa

Lukin život jednak je onome Nippera Lawrencea, junaka stripa iz 80-ih. Dječak iz siromašne obitelji postane zvijezda svjetskog nogometa
Vidi originalni članak

On je siromašan dječak bez krova nad glavom. Obožava igrati nogomet, no gdje god pokuša trenirati, kažu mu da je presitan. Usprkos svemu, on uspije i postane zvijezda.
Ako vam zvuči poznato, to je priča o Nipperu Lawrenceu, junaku iz stripa koji je sredinom osamdesetih godina bio silno popularan u bivšoj Jugoslaviji.
Igrom slučaja životopis Luke Modrića - igrača za kojeg se sad otimaju najbogatiji svjetski klubovi - točno je takav.
S obitelji je tijekom rata živio po zadarskim hotelima. U Hajduku ga nisu htjeli jer je bio “premali”, baš kao i Nipper. Na kraju ga je zadarski trener Tomislav Bašić odveo Zdravku Mamiću u Dinamo. Nekoliko godina kasnije Modrić je jedan od najtalentiranijih veznjaka svjetskog nogometa.
Vrijedi između 22 i 30 milijuna eura, ovisno o izvorima, i ako mislite da je cijena pretjerana, pogledajte samo koliko stoji Scott Carson. Čovjeka koji je onako zakopao Englesku na Wembleyu procjenjuju na 15 milijuna eura.
Ima još jedna sličnost između Nippera i Luke: o junaku iz stripa brinuo se izvjesni Nat Munger. Nipper ga nije volio jer je Nat bez milosti uzimao novac koji bi Nipper zaradio igrajući za Blackport Roverse.
A tko je Modrićev Nat Munger, to valjda znate.





"SITAN JE I SLABO UDARA, ALI MOŽE TRČATI"
Kad je Nipper, onako sitan, došao na probu u Blackport Roverse, trener Alf bio je malo sumnjičav. Ubrzo je ostao zadivljen:
- Uh, da je taj udarac bio samo malo jači, sigurno bi ušao!
- Rekao sam ti, Alf. Sitan je, ali može trčati. I nikad ne znaš kamo
će - dodao je Andy Stewart, “Nipperov Tomislav Bašić”.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dido 27.11.2007.

    Jesi mi jak novinar da nije bilo mamiča luka bi sad igro po nekim livadama,pa što vi ne osnujete nogometnu akademiju pa nam stvarate igrače poput luke ako ste toliko pametni ušta čisto sumnjam.

  • otrodotro 26.11.2007.

    Koje ste vi seljacine od novinara.Neznate kako Mamicu nauditi pa pisete ovakve jadne komentare.Zasto niste vi Luku otkrili kao igraca i dali mu priliku da se afirmira.Sam Luka nikada nije rekao niti rijeci o Mamicu a vi mu stavljate takve rijeci u usta. Mozda mu je on zahvalan.Kako vam covjek nebi je.o sve po spisku kad pisete ovakva sranja.Otkuda vam te informacije da su Lukini roditelji bili sirotinja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare