To je to što me zanima!

Hrvatski košarkaši do 16 godina najbolji u Europi!

U finalu u crnogorskom Baru hrvatski su kadeti razbili Litvu 80-52 i osvojili prvi naslov prvaka Europe u toj dobnoj skupini nakon 15 godina
Vidi originalni članak

Najbolji kadet Europe Dario Šarić EP u Crnoj Gori završio je sa stilom ostvarivši triple-double učinak od 30 koševa, 11 skokova i 11 asistencija. Hrvatska reprezentacija od početka je pokazala Litavcima da nemaju što tražiti u finalu. Centar Bundović u prvih je nekoliko minuta zabio već devet od svoja 22 koša, Lebo je spektakularnom zakucavanju dodao dvije trice, a Šarić je trpao što god mu je palo napamet. Rezultat je rastao od 12-0, preko 21-2 do 30-6 nakon prve četvrtine. Nakon toga trebalo je samo odraditi preostalih 30 minuta.
Nakon završne sirene naši su se klinci prsimice pobacali po parketu, zatim napravili "gusjenicu", a onda i zaplesali kolo. Iako je s razglasa dvorane treštala Colonijina "Svijet voli pobjednike", novi europski prvaci radije su zapjevali Thompsonovu "Lijepa li si", a zatim i "Večeras je naša fešta".
Ovo je prvi hrvatski košarkaški naslov prvaka Europe u ovoj dobnoj kategorije od generacije 1995. koju je predvodio Nikola Vujčić, tada proglašen najboljim kadetom Europe. Ove je godine, u momčadi Dražena Brajkovića, Vujinu ulogu preuzeo Šibenčanin Dario Šarić, koji igra za Zagreb, a uvršten je i u najbolju petorku prvenstva.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • wesley 15.08.2010.

    Svaka čast dečki samo tako nastavite!!

  • nogometas05 15.08.2010.

    Nadam se da sad necemo biti glupi kao inače i prepustiti ove talente drugima i prestati ulagati u ove izgleda zaista zlatne ruke i noge...

  • SmackThat 15.08.2010.

    Pratio sam prvenstvo, da nema tog malog Šarića, igrali bi sa Farski otocima za 20. mjesto, ugl čestitke!

Komentiraj...
Vidi sve komentare