To je to što me zanima!

Hrvatski košarkaši do Pekinga idu preko Atene

U glavnom grčkom gradu održat će se kvalifikacije za OI, s kojih u Kinu idu tri najbolje momčadi. Do sada je nastup u Pekingu osiguralo devet ekipa
Vidi originalni članak

Šesto mjesto osvojeno na EP u Španjolskoj protekloga ljeta donijelo je Hrvatskoj novu priliku za plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Put u Kinu hrvatski će košarkaši pokušati izboriti u Ateni, odluka je Izvršnog odbora FIBA-e. Grčka metropola će biti domaćin turnira od 14. do 20. srpnja, a izabrana je u konkurenciji portorikanskog San Juana.
Osim Hrvatske, na ovom će kvalifikacijskom turniru igrati još i Slovenija, Njemačka, Kamerun, Zelenortski otoci, Portoriko, Kanada, Brazil, Libanon, Južna Koreja, Novi Zeland i domaćin Grčka. Ovih 12 reprezentacija bit će podijeljeno u četiri skupine po tri momčadi, a posljednji iz svake grupe ide kući nakon prvog kruga. Preostalih osam ići će u četvrtfinale, a na OI igre idu najbolje tri ekipe - dva finalista i bolji iz dvoboja poraženih polufinalista.
Nastup u Pekingu u ovom je trenutku, uz domaćine Kineze, osigurala i Španjolska, Angola, SAD, Argentina, Iran, Australija, Rusija i Litva.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare