To je to što me zanima!

Hrvatski košarkaši samo korak od polufinala EP-a

Pod vodstvom izbornika Vlade Vanjaka, U-18 reprezentacija Hrvatske pobijedila je Ukrajinu 88-76 i samo jedna pobjeda ih dijeli od polufinala
Vidi originalni članak

Sve je išlo po planu od samog početka. Mladi hrvatski košarkaši odmah su pokazali da su bolja momčad od Ukrajinaca u prvoj utakmici druge faze Europskog prvenstva u Grčkoj. Već nakon prvih deset minuta Vanjakova momčad je imala sedam koševa viška (27-20), a sjajno je bilo i nakon toga.
Na poluvrijeme je Hrvatska otišla s osam razlike (41-33), a sve dvojbe riješene su u trećoj četvrtini. Predvođeni ponovno izvrsnim Marijem Delašom, mladi Hrvati su brzo došli i do 16 razlike, a s tom su prednošću ušli i u posljednjih deset minuta. Bio je to i jedini period u kojem su Ukrajinci bili nešto bolji, ali bilo im je dovoljno samo za ublaživanje uvjerljivog poraza 88-76.
Delaš je ubacio 25 koševa i dodao 16 skokova i sada je na 22.3 koša i 10.8 skokova po utakmici. I prije ove utakmice bio je drugi strijelac i deveti skakač, sada bi 204 cm visoki igrač Splita mogao još napredovati na listama. Zadranin Toni Prostran dodao je 21 koš uz šest skokova, a još jedan Zadranin, Cibonin Tomislav Zubčić, 16 poena i šest skokova.
Nakon tri pobjede u prvoj skupini, Hrvatska je tako nastavila svoj niz. Porazom Francuske od Latvije (83-62) ostali smo jedini u skupini bez poraza. U leđa nam gledaju i Rusi i Francuzi i Letonci... Idući protivnik (srijeda, 21.15) je Rusija, a u posljednjem kolu Francuska. Dobije li Hrvatska jednu od ove dvije utakmice otići će u polufinale EP-a, što je ogroman uspjeh...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ivan92 30.07.2008.

    Ajmo naši, vrijeme je da se košarka vrati na stare staze!!! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare