To je to što me zanima!

Hrvatski košarkaši za OI s Kamerunom i Portorikom

Hrvatska će košarkaška reprezentacija u skupini D kvalifikacija za Olimpijske igre u Pekingu igrati s Kamerunom i Portorikom Larryja Ayusa
Vidi originalni članak

Jako mi se sviđa ždrijeb, prva je reakcija našega ponajboljeg šutera Marka Popovića nakon što je saznao da će hrvatska reprezentacija od 14. do 20. srpnja u Ateni dodatne kvalifikacije za OI u Pekingu početi u skupini s Kamerunom i Portorikom, a onda se u četvrtfinalu križati sa skupinom u kojoj su Slovenija, Kanada i Koreja.
Po dvije reprezentacije iz svake skupine proći će u četvrtfinale kvalifikacija, iz kojih će tri momčadi izboriti vizu za Kinu. Klasičnog finala neće biti. Pobjednici u polufinalu direktno će u Peking, a finale će zapravo biti utakmica za treće mjesto u Ateni.
- Kamerun je totalna nepoznanica, ali pretpostavljam da su atletski dobra momčad koja puno trči i skače, ali taktički vjerojatno nisu na visokoj razini. Ako budemo od njih strahovali, nemamo što ni raditi u Ateni. U Portoriku znam Ayusa, Arroya iz Orlanda, Santiaga iz Unicaje i Riveru, koji je ljetos trebao potpisati za Zadar. Ayuso će nakon neuspješne avanture u Ciboni vjerojatno igrati posebno motiviran - kaže Pop i dodaje da će biti važno uzeti prvo mjesto u skupini, koje će u četvrtfinalu vjerojatno voditi na Kanadu.
- Njih prevode centar Dalembert, te Carl English, koji je lani igrao u Zadru. Nadam se da se moj idol Steve Nash neće odazvati, kako i pišu kanadski mediji. Koliko god mi je želja igrati protiv njega, olimpijski san još je veći. Bez njega to je momčad koju moramo pobijediti - tvrdi zvijezda Žalgirisa.

RASPORED PO SKUPINAMA
SKUPINA A: Grčka, Libanon i Brazil
SKUPINA B: Novi Zeland, Zelenortski Otoci i Njemačka 
SKUPINA C: Koreja, Slovenija i Kanada
SKUPINA D: HRVATSKA, Kamerun i Portoriko

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare