To je to što me zanima!

Hrvatski Messi: Vaha prvoj momčadi priključio kadeta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mateo Kovačić (16) jedan je od najtalentiranijih hrvatskih igrača. Hvale ga svi, a Halilhodžić će ga priključiti prvoj momčadi u Kupu iako je još kadet
Vidi originalni članak

On je hrvatski Messi!, rekao je trener mlade hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Gudelj na spomen Dinamovog kadeta, 16-godišnjeg Matea Kovačića, prenose SN.
Mladi Kovačić uskoro će zaigrati za prvu momčad Dinama iako je još uvijek kadet. Za Matea svi imaju samo riječi hvale.
- Mateo spada u nekoliko najboljih i najkompletnijih igrača u Europi svog godišta - rekao je direktor Dinamove škole Romeo Jozak.
Mateo je s obitelji preselio u Zagreb 2007. godine iz Linza. Tada je imao 13 godina. Prije dolaska u Maksimir, bio je u kampu Intera, htjeli su ga Ajax, Stuttgart..  A mamili su ga Bayern i Juventus. No obitelj koja korijene vuče iz Kotor Varoša kraj Banja Luke izabrala je Dinamo. Trenutno ga u kadetima vodi Jozo Bandić.
- Svaka čast Vahi što će ga priključiti - dodao je na kraju Gudelj.

NEMA NAGURAVANJA U SVETOM DINAMOVOM DRESU
Na jednoj utakmici Dinamovih kadeta u Sloveniji, Mateu je suparnički igrač brutalno startao na nogu koju je prije slomio, pišu SN. Počelo je naguravanje, Mateo je pao, podigao se i skinuo dres. Kasnije su ga pitali zašto ga je. Mateo im je odgovorio:
- Kapetan Dinama ne smije se naguravati u u svetom dresu.


NIKO KRANJČAR SA 16 GODINA U PRVOJ MOMČADI

Sa 16 godina prozivali su ga najvećim talentom i budućnosti hrvatskog nogometa. Niko je debitirao za prvu momčad 2001. godine, a imao je 16 godina. Prvi je gol zabio tri mjeseca prije svog 17. rođendana.


BOBAN LEGENDARNA DINAMOVA 'DESETKA'

Mladi Mateo Kovačić nosi dres s brojem 10, baš kao i legendarni kapetan Dinama Zvonimir Boban, koji je kao 18-godišnjak pokazivao nevjerojatan talent te je igrao u prvoj postavi.

PROSINEČKI ROLAO S 18 GODINA
Rolice, lažnjaci, fenomenalni potezi, sve to vidjelo se u Dinamu kad je za prvu momčad nastupio Robert Prosinečki. Žuti je imao 18 godina i svi su ga označili kao veliku nadu Dinama. No zbog nesuglasica s Ćirom Blaževićem, Žuti je otišao u Crvenu Zvezdu.

MATEO JE MJEŠAVINA PROSINEČKOG I BOBANA
'Križanac' Prosinečkog i Bobana, tako bi se mogao opisati Mateo Kovačić. Iako je pretrpio tešku ozljedu loma noge 2009. godine, Mateo  se oporavio i na travnjake se vratio kao da ništa nije niti bilo. Sličnu je ozljedu imao i Luka Modrić, još jedan od igrača s kojim uspoređuju mladog Kovačića.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • nigger 22.09.2010.

    ali, netko je vec naglasio treba gurat nase decke a ne strance

  • Nizozemac 22.09.2010.

    Pustite vi strance !!!! Domace je domace!!!!!!

  • Milfaca 22.09.2010.

    Ovaj Vaha je neki pedofil pazite kaj vam kazem ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare