To je to što me zanima!

Hrvatski NBA talent utrpao 19 poena Bešiktašu u Ligi prvaka

Četvorka visoka 210 centimetara bila je najbolji pojedinac u obje momčadi, a na terenu su se u isto vrijeme našla i još dva hrvatska košarkaša - Ivan Buva u dresu Bešiktaša te Šibenčanin Roko Badžim
Vidi originalni članak

Luka Šamanić zabio je 19 poena uz devet skokova u porazu svoje Olimpije od Bešiktaša 75-81.

Bivši junior Barcelone te hrvatski reprezentativac do 18 godina tek je 2000. godište te bi se trebao naći na ovogodišnjem NBA draftu, a iako je početak njegove prve seniorske sezone bio obilježen usponima i padovima, Šamanić je napokon uhvatio konstantu te je nerijetko najbolji pojedinac ljubljanske momčadi.

Četvorka visoka 210 centimetara bila je najbolji pojedinac u obje momčadi, zabijao je Luka trice uz faul, iz napadačkog skoka, iz atraktivnih ulaza... Bio je nezaustavljiv! 

Na terenu su se u isto vrijeme našla i još dva hrvatska košarkaša - Ivan Buva u dresu Bešiktaša te Šibenčanin Roko Badžim, koji je Šamanićev suigrač.

Ovo je najbolja Lukina utakmica u Ligi prvaka ove sezone, a dosad je bio dvoznamenkast pet puta, od toga pet u posljednjih šest kola - pretprošlo je zabio devet poena uz sedam skokova.

U ABA ligi najbolju je utakmicu odigrao na Višnjiku protiv Zadra kada je dalmatinskom klubu ubacio 16 poena, a od toga je većina koševa bila u najbitnijim dijelovima utakmice kada se susret prelamao.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • DraženMuhvić 06.02.2019.

    Ta Liga prvaka je duplo slabija od ULEB-ovog Eurokupa, a da o Euroligi ni ne govorimo...

  • ChandlerBing4 06.02.2019.

    Daleko je on jos od NBA, ako ode prije nego odradi jos ABA ligu barem jednu sezonu i dvije u EL nista od njega. Ima veliki potencijal. Ali imao je on odlicnih utkamica u ABA ligi u kojoj je po meni puno teze napraviti ovakav ucinak nego u fiba LP.

  • Lasinja 06.02.2019.

    Jel četvorka visoka 211 ili 209? Jedna visina u naslovu druga u članku

Komentiraj...
Vidi sve komentare