To je to što me zanima!

Hrvatski olimpijski odbor prezentirao panel u Crnoj Gori

U prezentaciji o ustroju i djelovanju HOO-a Siniša Krajač je apostrofirao tri temeljna područja: olimpijski program, ured za nacionalne sportske saveze s razvojnim programima za sportaše i trenere
Vidi originalni članak

U organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) u Podgorici je održana međunarodna konferencija „Financiranje sporta: izazovi, prilike i mogućnosti“, na kojoj su, osim domaćih stručnjaka za to područje, sudjelovali i gosti iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Slovenije, izvijestio je u petak Hrvatski olimpijski odbor.

Nakon pozdravne riječi predsjednika Crnogorskog olimpijskog odbora Dušana Simonovića, uslijedilo je uvodno izlaganje savjetnika u Europskim olimpijskim odborima (EOO), Slovenca Tone Jagodiča. Prije nego su zaredali paneli, najbolje prakse financiranja olimpijskog sporta u ovom dijelu Europe prezentirali su glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Siniša Krajač i njegov pomoćnik za marketing Ranko Ćetković, te glavni tajnik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) i član Izvršnog odbora EOO-a Đorđe Višacki.

U prezentaciji o ustroju i djelovanju HOO-a Siniša Krajač je apostrofirao tri temeljna područja: olimpijski program, ured za nacionalne sportske saveze s razvojnim programima za sportaše i trenere, te sport na lokalnoj razini.

Upravo je lokalni sport dobio i dodatni naglasak, kao početna postaja u stvaranju vrhunskih sportaša u Hrvatskoj, a HOO ga potiče kroz tri najvažnija segmenta: promicanje sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja te zdravstvenog turizma u lokalnoj sredini, razvoj sporta žena u lokalnoj razini i razvoj sporta specifičnog za određenu lokalnu sredinu. Krajač je istaknuo i podatak o bazi od samo 340.000 djece u dobi od 12 do 19 godina, iz koje će HOO, ne ispuštajući niti jedan sportski talent, pronaći buduće olimpijce i osvajače medalja.

Govoreći o marketinškim aktivnostima HOO-a, Ranko Ćetković je naglasio da je HOO kroz sponzorske ugovore pokrio dobar dio cjelokupnog hrvatskog gospodarstva, a kao primjer dobre prakse, to bi trebao biti recept marketinške uspješnosti svih nacionalnih olimpijskih odbora država u okruženju.

Na prvom, od ukupno četiri panela, o prednostima i nedostacima javnih izvora financiranja sporta, na podgoričkoj konferenciji o financiranju sporta aktivno je sudjelovao i redovni profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu Hrvoje Kačer.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare