Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatski olimpijski odbor prezentirao panel u Crnoj Gori

Hrvatski olimpijski odbor prezentirao panel u Crnoj Gori

U prezentaciji o ustroju i djelovanju HOO-a Siniša Krajač je apostrofirao tri temeljna područja: olimpijski program, ured za nacionalne sportske saveze s razvojnim programima za sportaše i trenere

VIDEO

U organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) u Podgorici je održana međunarodna konferencija „Financiranje sporta: izazovi, prilike i mogućnosti“, na kojoj su, osim domaćih stručnjaka za to područje, sudjelovali i gosti iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Slovenije, izvijestio je u petak Hrvatski olimpijski odbor.

Nakon pozdravne riječi predsjednika Crnogorskog olimpijskog odbora Dušana Simonovića, uslijedilo je uvodno izlaganje savjetnika u Europskim olimpijskim odborima (EOO), Slovenca Tone Jagodiča. Prije nego su zaredali paneli, najbolje prakse financiranja olimpijskog sporta u ovom dijelu Europe prezentirali su glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Siniša Krajač i njegov pomoćnik za marketing Ranko Ćetković, te glavni tajnik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) i član Izvršnog odbora EOO-a Đorđe Višacki.

U prezentaciji o ustroju i djelovanju HOO-a Siniša Krajač je apostrofirao tri temeljna područja: olimpijski program, ured za nacionalne sportske saveze s razvojnim programima za sportaše i trenere, te sport na lokalnoj razini.

Upravo je lokalni sport dobio i dodatni naglasak, kao početna postaja u stvaranju vrhunskih sportaša u Hrvatskoj, a HOO ga potiče kroz tri najvažnija segmenta: promicanje sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja te zdravstvenog turizma u lokalnoj sredini, razvoj sporta žena u lokalnoj razini i razvoj sporta specifičnog za određenu lokalnu sredinu. Krajač je istaknuo i podatak o bazi od samo 340.000 djece u dobi od 12 do 19 godina, iz koje će HOO, ne ispuštajući niti jedan sportski talent, pronaći buduće olimpijce i osvajače medalja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Govoreći o marketinškim aktivnostima HOO-a, Ranko Ćetković je naglasio da je HOO kroz sponzorske ugovore pokrio dobar dio cjelokupnog hrvatskog gospodarstva, a kao primjer dobre prakse, to bi trebao biti recept marketinške uspješnosti svih nacionalnih olimpijskih odbora država u okruženju.

Na prvom, od ukupno četiri panela, o prednostima i nedostacima javnih izvora financiranja sporta, na podgoričkoj konferenciji o financiranju sporta aktivno je sudjelovao i redovni profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu Hrvoje Kačer.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio