To je to što me zanima!

Hrvatski poster na ćirilici, HNS se žalio: "To je neprihvatljivo"

Prva verzija postera bila je neprihvatljiva Hrvatima i Hrvatskom nogometnom savezu, dopis je HNS-a američkom ESPN-u, koji je u riječi 'Vatreni', koristio slova ćirilice
Vidi originalni članak

Američki gigant ESPN objavio je 32 postera za svaku reprezentaciju koja sudjeluje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu. Postere svih reprezentacija izradio je po narudbžbi ESPN-a brazilski umjetnik Cristian Sigueira. Hrvatsku predstavljaju Luka Modrić i Mario Mandžukić u svojim prepoznatljivim pozama. 

Iznad njih piše "Vatreni". No u prvoj verziji postera dva slova bila su na ćirilici. Hrvatski navijači su se žalili, reagirao je i Hrvatski nogometni savez poslavši dopis ESPN-u, koji je ekspresno reagirao i zamijenio sporna slova.

"Prva verzija postera bila je neprihvatljiva Hrvatima i Hrvatskom nogometnom savezu", stoji na službenoj stranici HNS-a, koji je objavio i kako izgleda sadašnji poster.

U prvoj verziji postera slova "a" i "n",  vjerojatno s ciljem stilskog izgleda, zamijenjena su ćirilićnim slovima "d" i "i". Tako bi zapravo umjesto "Vatreni" pisalo "Vdtreii".

Idi na 24sata

Komentari 190

  • bulog55gmdg 06.06.2014.

    Ma đe su ameri naučili čirilicu il tu Putin ima svoje prste??

  • mitary 06.06.2014.

    Eto koliko je zapad pismen.skupljam olovke,bojice,tempere i šaljem kao donaciju,jer očigledno im to problem.

  • DejanBrankovic 05.06.2014.

    nisu Jovanovici , Martici , Cvetkovici imali presudnu ulogu u tome da Jovanovic postane ono sto jest danas .....

Komentiraj...
Vidi sve komentare