To je to što me zanima!

Gubica suspendiran tri godine! Hrvatski rukometni sudac još mora platiti i novčanu kaznu

Dvije trećine kazne stavljene su na uvjetnu osnovu, podložne probnom razdoblju od dvije godine koje počinje od datuma ove odluke. Ovaj slučaj se ne odnosi ni na kakve optužbe za moguće namještanje utakmica
Vidi originalni članak

Hrvatski rukometni sudac Matija Gubica je proglašen krivim za kršenje temeljnih obveza navedenih u EHF Kodeksu ponašanja i Kodeksu etike Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Zbog povrede pravila, Sud za rukomet odlučio je suspendirati Gubicu s obavljanja sudačkih dužnosti na EHF natjecanjima tijekom sljedeće tri godine. Dvije trećine ove trogodišnje suspenzije dodijeljene su na uvjetnoj osnovi, s odgodom tijekom probnog razdoblja od dvije godine. Razdoblje suspenzije izračunava se od 1. lipnja 2023.

Osim toga, Matija Gubica dužan je platiti kaznu od 6000 eura za navedene prekršaje. Dvije trećine kazne stavljene su na uvjetnu osnovu, podložne probnom razdoblju od dvije godine koje počinje od datuma ove odluke.

Može se žaliti Sudu za rukomet Europske rukometne federacije unutar sedam dana. Važno je napomenuti da se ovaj slučaj ne odnosi na nikakve optužbe za moguće namještanje utakmica niti bilo kakav neopravdan utjecaj na rezultat utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • BILA BOJA JE BOJA 13.12.2023.

    Bilo bi dobro da napisete zbog cega je suspendiran i dobija kaznu 6000 tisuca eura?

  • kliperson1 13.12.2023.

    Kako Karabatić nije bio tako suspendiran? Uh, njegova je sreća što je izabrao "pravo" državljanstvo. Da je s balkana, nikad se ne bi bavio rukometom nakon onih kladioničarskih skandala. Gubici su dokazali da je uložio 1€ u kladionicu i odmah na 3 godine suspenzija, Karabatiću su dokazali milijune uplata, čak i na utakmice u kojima je i sam igrao - pojeo vuk magare.         - "Nikola Karabatić kažnjen je sa šest utakmica suspenzije od čega dvije mogu biti zamijenjene za rad za opće dobro u trajanju od 20 sati. Njegov brat Luka kažnjen je pak s dvije utakmice zabrane nastup, a one mogu također biti zamijenjene za 20 dana rada za opće dobro."

  • Jim_my 13.12.2023.

    Fabijanove sjajne novinarske kvalitete su očigledne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare