To je to što me zanima!

Hrvatski treneri poput Josea: Kolega, daj makni mi se s očiju

Hrvatski treneri se svađaju kao da su učili od Mourinha. Joke i Aco zakačili su se na parketu. Vlašić je poludio nakon što je Kostelić izabran za trenera godine
Vidi originalni članak

Posrnula Cibona “čupala” je sezonu u okršaju sa sve moćnijom Cedevitom, Draper se nadmetao s Bogdanovićem, mladi Radošević s iskusnim Žižićem. Ali sve je to palo u drugi plan zbog ljudi u odijelima. Treneri su bili središnje figure polufinalne serije domaćeg košarkaškog prvenstva.

- Ako se Cedevita boji uloge favorita, nema problema, mi ćemo je preuzeti - rekao je Joke Vranković, a Aco Petrović iz tih je riječi iščitao teške uvrede:

- Kako nas može nazivati kukavicama nakon svega što smo napravili tijekom ove sezone?!

U prvoj utakmici letjeli su sakoi, Joke i Aco zaradili su tehničke, a cijela priča vratila se u 2001.

- U dvadeset najvažnijih sekundi svoje karijere, u porazu od Turske na EP-u, Aco je pomoćniku Repeši dao da nam crta akcije - rekao je Joke i samo nastavio konflikt.

U istoj toj Turskoj, kaže legenda, igrač Joke u svlačionici je “dohvatio” izbornika Acu i netrpeljivost traje od tada. I nije nestala.

Da, Joke i Aco definitivno neće jedan drugoga izabrati za jutarnju kavu, on onih su trenera koji se baš i ne vole. U najmanju ruku. Ali barem nisu jedini.

- Što se mene tiče, možemo popiti kavu - pomirljivo kaže Joke.

I dok košarkaški izbornik nema ništa protiv kave s Acom, rukometnog nećemo tako brzo vidjeti uz “kratku s mlijekom” s Nenom Kljaićem. Osim ako se susretnu u Njemačkoj pa Neno poželi pojesti kolač. Goluža mu ga uvijek može pribaviti, to i sam zna...

- Naručivao je ‘kaffee und kolač’ - prepričao je Kljaić nakon što je zbog kritika na Golužin račun dobio “cipelu” s klupe Zagreba.

Bivši izbornik Lino Červar surađivao je s Irfanom Smajlagićem, uzeli su zlata u Portugalu i Ateni, pa se rastali. I nije baš da se danas čuju, čestitaju si rođendane.

- Moj udio u osvajanju tog zlata u Portugalu nije ni za dlaku manji od Červarova - rekao je Smajlagić nakon rastanka.

Pojavom Josea Mourinha pojam trenerskih sukoba otišao je na novu razinu. Lakše je nabrojiti njegove kolege s kojima se nije posvađao nego one druge. Mnogi veliki treneri svađali su se u inozemstvu, ali za ovu priču nije potrebno prijeći granicu. I kod nas je dovoljno burno...

Kljaić je Goluži brojio jedinice

Goluža je u školi imao 13 jedinica. Svoje uspjehe može zahvaliti prijateljstvu s premijerkom, a ne zna ni jedan jezik, nabrajao je Neno Kljaić. Kritizirao je Golužu tijekom SP-a u Švedskoj.

- Mi se barem ne tučemo u svlačionici kao što je on radio - odgovorio mu je ljutiti Goluža.

Gips: Vlašiću, nemaš ti pojma o ničemu

Slalom nije skok u vis, tu ima više od pet natjecatelja, rekao je Ante Kostelić iziritiran ljutnjom Joška Vlašića nakon izbora za trenera godine. Nagradu je dobio Gips, a Joško je odlučio napisati pismo.

- Vlašiću, nemaš pojma i makni mi se s očiju - naljutio se Kostelić.

Ćiro: Za Otta Barića sam Zweistein

Otto Barić bio je dio Ćirina stožera na EP-u 1996. u Engleskoj, ali dva takva ega nisu mogla zajedno. Svađa je eskalirala na Euru 2004. u Portugalu kad je Ćiro kao novinar oštro napao izbornika Barića.

- Ma za njega sam ne Einstein nego Zweistein - ispalio je Blažević.

Smajlagić je otišao zbog Červara

Smiješna je Červarova tvrdnja da je sve plod isključivo njegovih nadnaravnih sposobnosti i znanja, rekao je Irfan Smajlagić nakon što je Lino zasluge za sve uspjehe pripisao sebi. Červar se nije želio upuštati u diskusije, uvijek je tvrdio da između njih nema problema...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • juran 29.05.2011.

    Jedino protiv Jurčića se nitko nemože svađati, jer znaju da mu nema konkurencije i da je najbolji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare